Jokiå Design

TORSTAI, 28. ELOKUUTA 2014

Pientä kaunista

Jokiå Design on useamman design-yrittäjän söpö putiikki Porvoonjoen rantakadulla. Valikoimaa löytyy keramiikasta ja koruista vaatteisiin. Äitini on kehunut kaupan korttivalikoimaa, joten kun tuli tarve hankkia kesäjuhliin onnittelukortti, tiesin mihin suunnata.


Kauppaan on kaksi oviaukkoa, toisella puolella myydään pääasiassa vaatteita ja asusteita, ja toiselta puolelta löytyy muun muassa juurikin näytä kortteja ja koristeellisia kirjekuoria. Sisäänkäynti on kapea ja ovi kolisee kotoisasti sisään astuttaessa. Ikkunoista tulvii auringonsäteet, jotka kimpoilevat kilpaa ympäri huonetta valkoisista puuseinistä.


Kaupan tilat ovat pikkuruiset ja hyllyt notkuvat esineitä, joita on aivan pakko päästä hypistelemään. Vaikka tilaa on vähän, itseäni se ei ainakaan häiritse. Ostoksia saa tehdä omaan tahtiin ja rauhassa, mutta apua saa sitä kaivatessaan.


Sisustuksesta ja kauniista esineistä kiinnostuneille Porvoolla on tarjota muutenkin paljon. Vanhassa Porvoossa on paljon ainutlaatuisia myymälöitä, jotka kutsuvat tutkimaan tarjontaansa. Itse koitan välillä tietoisesti vältellä näitä kauppoja, sillä jos sisään astuu, löytöjä tekee. Matalamman budjetin kanssa liikkeellä olevalle tarjolla on myös useita kiinnostavia kirpputoreja.