Brunbergin suklaatehdas

TIISTAI, 26. ELOKUUTA 2014

Makean ystävät huomio

Kun tuttavista löytyy herkkusuita, paras paikka hankkia Porvoon tuliaiset on ehdottomasti Brunbergin tehtaanmyymälä. Itse käväisin siellä tänä kesänä ensimmäistä kertaa ikinä.


Brunberg on yli 140- vuotias porvoolainen suklaatehdas. Perheyrityksen vanhimmat reseptit on säilytetty alkuperäisinä ja nykyaikaisten tuotantolinjojen lisäksi käsityöllä on edelleen suuri rooli makeistenvalmistuksessa. Tehdas valmistaa ainutlaatuisia tuotteita, se on muun muassa erikoistunut Suomen ainoan sokerittoman suklaan, riisisuklaan sekä suukkojen valmistukseen. Lisäksi Brunberg valmistaa myös Pohjoismaiden ainoaa laktoositonta maitosuklaata.


Itse myymälä ei ole kovin suuri, mutta valikoima on kattava. Toffeita, suklaita ja lakritsia löytyy monenlaisissa muodoissa. Vaikka tehtaanmyymälöissä hinnat ovat aina edulliset, itse hämmästyin sitä kuinka alas hinnat on täällä laskettu. Jos kukkaroaan haluaa säästää, kannattaa perusmarketin sijaan suunnata tehtaanmyymälään, joka sijaitsee parin kilometrin päästä keskustasta. Itse kävin ostamassa vanhemmilleni tuliaisia ja esimerkiksi kaksitoista suukkoa kustansi alle kaksi euroa. Mielestäni ei paha.


Tehtaanmyymälässä on myös mahdollisuus maistaa jokaista tuotetta ennen ostamista, joten ostaessa voi valita mukaansa vain sellaiset tuotteet, joista varmasti tykkää!