Ylös, ulos ja lenkille!

TORSTAI, 21. ELOKUUTA 2014

Kohti uusia polkuja

Voin ylpeänä ilmoittaa, että näin vuosien jälkeen, olen yllätyksekseni löytänyt lenkkeilyn uudestaan tämän kesän aikana. Porvoossa olen nyt asunut vuoden päivät, ja vaikka siellä täällä kaupungin sisällä onkin tullut pyörittyä, on täällä silti paljon tuntemattomia polkuja kulkematta. Juoksulenkkiin saa kummasti uutta ytyä ja mielenkiintoa, kun tutustuu samalla paikkoihin ja löytää uusia reittejä tutuille kulmille.


Itse olen tykännyt juosta Porvoossa vähän ristiin rastiin, mutta suosin eritoten sivistyksestä syrjemmässä olevia alueita. Enkä nyt tarkoita, että juoksisin pitkin metsiä risukoita väistellen, vaan että tykkään enemmän reiteistä, jotka eivät ihan keskustaa lävistä. Saa kulkea rauhassa ja antaa ajatuksen lentää askeleiden mukana.


Olenkin tullut tulokseen, että täällä on yllättävän kivasti reittejä joita vaihdella, esimerkiksi ihan pururadat ovat tosi hyvässä kunnossa. Eripituisista matkoista löytyy jokaiselle lenkkeilystä innostuneelle jotakin. Vasta-alkajille on tarjolla lyhyempiä parin kilometrin matkoja ja kokeneemmille lenkkitossujen kuluttajille tarjolla on polkuja yli kymmeneen kilometriin.


Nyt kun alkaa pahimmat kesähelteet hellittää otettaan, on siis täydellinen aika vetäistä hikipaita päälle, kiristää lenkkareiden nauhat ja lähteä ulos reippailemaan. Ihan omaksi ilokseen.