Kevätkääryleillä Vaasassa

MAANANTAI, 11. ELOKUUTA 2014

Yökyöpelit

Toissa viikonloppuna Vaasassa pyörähtäessäni ohjelmassa oli grillailua, sangriaa ja mukavaa yhdessäoloa kavereiden kanssa. Ja elämäni parhaat kevätkääryleet. Kaverimme hehkuttivat, että Vaasa on Suomen aurinkoisin kaupunki, ja kieltämättä säät kyllä hellivät meitä. Mahtava reissu!

Ehdottomasti mainitseminen arvoinen paikka Vaasassa on pieni ruokakoju kauppatorilla. Kaverimme kertoivat vierailevansa kojulla usein viikonloppuisin aamuyön pikkutunteina, ja niin teimme mekin.

Paikan nimi on Dongnai Grill, ja se sijaitsee torin laidalla. Kojulla myydään ihan perus kebabeja ja hampurilaisiakin, mutta ylistystä minulta saavat ehdottomasti kojun kevätkääryleet. Ihan huikeita! Mainio yhdistelmä rapsakkaa kuorta ja mehevää sisusta. Edullisia kääryleitä myydään sekä liha-että kasvisversiota. Itse söin kääryleeni lihalla ja maku oli mitä parhain. Hintakaan ei ole päätähuimaava sillä yksi kevätkääryle lihalla maksoi vain vähän reilun euron ja kasvisversio taisi olla vielä sitäkin edullisempi.

Kojun ulkomuoto on melko vaatimaton ja se sulautuu muiden kojujen joukkoon vaivatta. Siitä huolimatta porukkaa riitti ja paikka on selvästi suosittu paikallisten keskuudessa. Jono kulki kuitenkin nopeasti ja eikä annoksia pahemmin tarvinnut odotella. Myöskään itse kääryleet eivät ulkomuodoltaan olleet kovin kummoisia, mutta älkäämme antako sen häiritä. Se on se maku.

Istuskelimme kojulla hyvän tovin ja fiilistelimme kesää, elämää ja kääryleitä. Yön vaihtuessa aamuun talsimme katsomaan merta. Lämpimässä ja valoisassa kesäyössä ei ollut kiirettä nukkumaan ja osat meistä pulahtivatkin vielä uinnille viileään aallokkoon.

Harvemmin tuollaiset grillikojut tekevät lähtemätöntä vaikutusta, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Ihastuin kyllä niihin kevätkääryleisiin ikihyviksi! Todella herkullisia ja mikä tärkeintä nälkä lähti.

Ymmärsin, että paikka on auki myös päiväsaikaan, eli sinne vaan kaikki testaamaan, jos Vaasa osuu reitille!