Blockfest Tampereella

KESKIVIIKKO, 06. ELOKUUTA 2014

Festarimeiningeissä

Viime viikonloppu oli paras pitkään aikaan! Töistä oli useampi päivä vapaata, joten ilokseni kerkesin reissaamaan halki Suomen. Juna kulki ja auto huristi ensin Tampereelle festareille ja sen jälkeen Vaasaan, kavereita moikkaamaan.


Ensin tie vei tosiaan Tampereelle, jossa järjestettiin hip hop-festivaali Blockfest. Festarit oli loppuunmyyty tänäkin vuonna, ja sen huomasi kyllä Tampereen katukuvassakin. Suuri joukko porukkaa vaelsi lipat vinossa pitkänä vanana kohti festivaalialuetta koko perjantain.


Meidän porukka yöpyi Hotelli Viktoriassa, joka sijaitsee aivan Tampereen keskustassa. Vastaanottovirkailijan mukaan hotelli on ollut täyteen varattu jo alkukeväästä asti, olimme siis onnekkaita että onnistuimme nappaamaan edullisen peruutuspaikan vielä kesällä. Hotellin sisäänkäynti on melko vaatimaton, vaikka seinällä onkin suuret kyltit kadulle. Saapuessani hotelliin kävelinkin ajatuksissani kaksi kertaa oven ohi, sillä en vain hoksannut missä se oli. Tuli vähän höperö olo, mutta eipä se mitään, perille löysin sitten kuitenkin. Hotelli on siisti ja viihtyisä, ja huoneen hintaan kuului myös kattava aamiainen. Sijainti oli meille täydellinen, vain vajaan kilometrin kävely festarialueelle.


Meillä oli liput vain perjantaille, joten saavuimme festivaalialueelle niin nopeasti kuin kerkesimme, jotta ehtisimme nähdä mahdollisimman paljon. Erityiskiitosta järjestäjille siitä, että alueella oli harvinaisen paljon vessoja eikä niihin tarvinnut edes jonottaa pahemmin. Ihan huikeaa, ettei aika mennyt vessajonossa seisomiseen niin kuin usein festareilla käy.


Esiintyjiä oli kahdella lavalla läpi päivän ja musiikki pauhasi. Minulle illan kohokohta oli ylivoimaisesti Snoop Dogg, kuten olin arvellutkin. Yleisö oli esityksessä hyvin mukana ja fiilis katossa. Olen nähnyt artistin aiemmin joitakin vuosia sitten Helsingissä, mutta tuntui melkein, että tämä keikka oli jostain syystä sitäkin parempi. Me hivuttauduttiin jo paljon ennen esityksen alkua teltan etuosaan, koska arvattiin että yleisöä tulisi olemaan paljon. Porukkaa tulikin, eivätkä kaikki mahtuneet edes telttaan sisälle, kerrankin oltiin itse ajoissa!


Snoop Dogg oli perjantain viimeinen esiintyjä ja lopetti ennen puolta yötä. Sen jälkeen lähdettiin väsyneinä, mutta onnellisina vaeltamaan Tampereen keskustaa kohti vailla päämäärää. Käväistiin hakemassa kaikista lyhytjonoisimmalta snägäriltä burgerit ja fiilisteltiin lämmintä kesäyötä ulkona. Baareihin ei huvittanut enää mennä, jäi sen verran hyvä fiilis festari-illasta.


Lauantaina matka jatkui Vaasaan, siitä seuraavassa postauksessa!

Avainsanat :