Kiinalaisella Helsingissä

SUNNUNTAI, 06. HEINÄKUUTA 2014

Nam, nam

Viime viikolla tieni kulki vaihteeksi Helsinkiin ja vanhemmilleni Kirkkonummelle. Siskoni sai samana päivänä tietää saaneensa opiskelupaikan ja sitähän oli syytä juhlia! Siispä lähdimme pitkästä aikaa koko perhe yhdessä ulos syömään.


Ruokapaikaksi valikoitui eräs kiinalainen ravintola, ripauksella jenkkifiilistä. Paikan nimi on Mr. Lau ja se sijaitsee Haagassa hyvien kulkuyhteyksien varrella.


Muista kiinalaisista ravintoloista Mr. Lau poikkeaa kiinnostavan sisustuksensa ja ilmeensä ansiosta. Itse en ollut aiemmin siellä vieraillut, ja astuttuamme sisään mietinkin olimmeko tosiaan saapuneet kiinalaiseen ravintolaan. Paikka on kuin sekoitus Kiinaa ja Amerikkaa, jollain tavalla pubihenkinen. Katonrajaa koristavat punaiset lamput ja ilmapiiri on todella lämmin ja rento. Seinillä roikkuu rekisterikilpiä, tienviittoja, julisteita ja jos jonkinlaista härpäkettä.


Luonnollisesti, ravintolassa on tarjolla suuri valikoima erilaisia kiinalaisia ruokia, joiden lisukkeeksi voi valita riisiä, nuudeleita ja yllätyksekseni myös ranskalaisia. Ehkä tällä tavoin Amerikan meininki pääsee esille myös ruokalistan puolella. Tämä on oikeasti hyvä, sillä usein esimerkiksi perheen pienimmät eivät ole nuudelin tai riisin suurimpia puolestapuhujia. Myös oman pikkuveljeni suu kääntyi maireaan hymyyn huomatessaan, että lisukkeeksi on tarjolla muutakin kuin perinteisiä kiinalaisia vaihtoehtoja.


Nuudelifanina söin itse tietty nuudelia, tällä kertaa kanalla ja katkaravuilla. Oli ihan sairaan hyvää ja annos oli oikeasti runsas. Olimme kaikki tyytyväisiä omiin aterioihimme ja poistuimmekin ravintolasta mahat pullollaan. Suosittelen kaikille kiinalaisen ruuan ystäville, kannattaa käydä testaamassa, jos pyörit nurkilla.