Juhannuksen kunniaksi lavatansseissa!

TIISTAI, 24. KESÄKUUTA 2014

Tanssisaaren tunnelmia

Juhannus tuli ja meni myös täällä Porvoossa! Itse vietin juhannusta suurimmaksi osaksi töissä, mutta onneksi lauantaina kerkesin myös vähän juhlistamaan keskikesän juhlaa yhdessä ystävieni kanssa.


En tiedä miksi, mutta olen aina halunnut käydä lavatansseissa. Jostain syystä en vain ole koskaan sellaisiin päätynyt. Tässä pari viikkoa sitten kuulin kuitenkin radiosta ohimennen, että Porvoossa järjestetään juhannuksen kunniaksi lavatanssit. Sanomattakin on selvää, että innostuin heti! Tässä olisi mahdollisuuteni toteuttaa pitkäaikainen kesähaaveeni. Siispä, kun juhannuspäivän ilta koitti, hyppäsimme kavereideni kanssa bussiin ja huristelimme kohti tansseja!


Tanssit järjestettiin Tanssisaaressa Tolkkisissa, joka sijaitsee Porvoon läheisyydessä ja linja-autolla matka hurahti nopsasti. Tanssisaari on tanssi-ja juhlapaikka, jonka omistaa Tolkkisten Vapaaehtoinen Palokunta ry. Paikka sijaitsee niemenkärjessä, ihanasti luonnon keskellä ja luonnollisesti aivan meren äärellä, ja siellä on järjestetty juhlia jo yli sadan vuoden ajan. Miljöö on kerrassaan erinomainen juuri tällaisiin juhannustansseihin! Tanssisaari onkin tunnetuin juuri kesätansseista, mutta paikkaa voi vuokrata myös omaan käyttöön. Tämän kesän aikana siellä järjestetään vielä useita tansseja, joten musiikin ystävien kannattaa pitää paikka mielessä!


Koska Porvoon keskustasta Tanssisaareen on jonkin verran matkaa, oli äärimmäisen mukava yllätys, että tansseihin on aina järjestetty ilmainen bussikuljetus, joka lähtee kohti Tanssisaarta useamman kerran illassa, ja samoin tanssien jälkeen takaisin Porvoon keskustaan.
En ole koskaan ennen kyseisessä paikassa vieraillut, joten en oikein tiennyt mitä paikalta odottaa. Ilta alkoi kuitenkin lupaavasti, sillä noustessamme bussiin Porvoon keskustasta, se täyttyi melkein heti. Suosittelenkin siis ehdottomasti tulemaan ajoissa paikalle! Lopulta bussi olikin niin täynnä, että muutamat matkan varrelta kyytiin tulleet joutuivat seisomaan. Saavuttuamme Tanssisaareen oli todellinen hämmästys miten paljon ihmisiä siellä oli paikalla! Tuli ihan kunnon festarifiilis. Parkkipaikat olivat tupaten täynnä autoja, ja ihmisten ikähaitari oli suuri, ihan parikymppisistä eläkeikäisiin. Vaikkei meillä ollut minnekään kiire, oli silti positiivinen yllätys kuinka ripeästi pääsimme sisään ja kuinka nopeasti jonot kulkivat myös juoma- ja ruokatiskeillä!


Kun olin aiemmin päivällä sanonut kavereilleni, että vien heidät lavatansseihin, sain vähän epäileviä katseita, mutta kun pääsimme itse paikalle, ne hälvenivät. En halua, että tämä koko postaus kuulostaa pelkältä hehkutukselta, mutta tällaiselle, koko ikänsä lavatansseista haaveilleelle, paikka vain oli todellinen helmi. Rentoa meininkiä ja leppoista porukkaa juhannustunnelmissa, en voi kyllä valittaa. Alueelta löytyi itse ”tanssialue”, missä oli suuri tanssilattia ja lava, jolla live-bändi esiintyi, ja sen lisäksi löytyi pari muuta rakennusta, joissa oli mahdollisuus istuskella ja nauttia tunnelmasta, juomista ja ruokatarjonnasta.


Itseltäni ja kavereiltani ei pahemmin valssit tai tangot suju, joten pysyttelimme suosiolla tanssisalin ulkopuolella suurimman osan ajasta. Juttelimme paikallisten nuorten kanssa, jotka käyvät tansseissa joka kesä, ja he sanoivatkin ettei tanssiminen välttämättä ole tärkeää, vaan sinne tullaan myös vain tunnelman perässä, viettämään aikaa yhdessä kavereiden kanssa. Huomattiinkin, että tanssilattia veti enemmän iäkkäämpää porukkaa puoleensa. Minusta oli huikeaa, huomata miten paikalla oli niin eri-ikäistä porukkaa ja kaikille löytyi jotain mielekästä tekemistä!