Lounaalla Café Cabriolessa

PERJANTAI, 13. KESÄKUUTA 2014

Nälkä lähti

Tiedättekö sen tunteen kun reissun päällä yhtäkkiä iskee järkyttävä nälkä? Sellainen, että silmät sumenevat eikä pysty enää keskittymään muuhun kuin seuraavan ruokapaikan etsintään? Luulenpa, että aika tuttu tunne monelle matkalaiselle.

Tuossa taannoin näin pääsi käymään itsellenikin. Köröttelin Helsingistä Porvooseen bussilla ja nälkä kasvoi kilometri kilometriltä. Kun lopulta saavuin Porvooseen, nälkä oli jo niin kiljuva, että oli pakko astella ensimmäisen paikkaan mistä sai nopeasti täyttävää ruokaa mahan täydeltä. Ihan vinkkinä muuten, että esimerkiksi Helsingistä tekee näppärästi päiväreissun Porvooseen bussilla. Linja-autoja kulkee noin puolen tunnin välein molempiin suuntiin, arkisin vielä useamminkin. Matkan kesto riippuu täysin bussin reitistä, mutta yleensä se vie noin tunnin. Matka sujahtaa yleensä aika nopeasti, paitsi silloin kun on noh, nälkä.

Saavuttuani Porvooseen iskin silmäni ihan linja-autoaseman kyljessä vanhassa tunnelmallisessa rakennuksessa sijaitsevaan Café Cabrioleen. Kahvila on melko tilava ja ensimmäisenä sisälle astuessa huomio kiinnittyy suuriin kaari-ikkunoihin sekä komeisiin kattokruunuihin, jotka hallitsevat tilaa. Tykkään myös siitä miten lähes kaikki kahvilan raaka-aineet ovat vitriineissä kauniisti esillä. Olen käynyt siellä muutaman kerran aiemminkin kahvittelemassa, mutta nyt ajattelin, että on koittanut aika testata kuppilan lounastarjonta, joka on saatavilla maanantaista perjantaihin klo. 11.00-14.30.

Koska oli niin valtava nälkä, en juurikaan tutkiskellut ruokalistan tarjontaan vaan säntäsin suoraa patojen äärelle. Lounaaksi oli valittavana joko salaattipöytä ja keitto, tai salaattipöytä ja pääruoka. Jälkimmäinen vaihtoehto oli hitusen hintavampi ja luonnollisesti siihen sisältyi enemmän ruokaa. Tarjottavat oli katettu buffet-pöytään, joten loppujen lopuksi aterian sai koota lautaselle itse. Päädyin syömään juurikin tätä jälkimmäistä vaihtoehtoa ja valitsin lautaselleni maittavan aterian jossa yhdistyi porsaanfilee, uunijuurekset ja salaatti.

Ruoka oli hyvää ja tuoretta, ja kustansi kahdeksan euroa. Hinta-laatusuhde todellakin kohdillaan, ateria ajoi asiansa ja nälkä lähti. Lounaan salaattipöydässä oli kuitenkin omaan makuuni liikaa hienostelua. Jäin kaipaamaan yksinkertaisia raaka-aineita kuten kurkkua, tomaattia ja perinteistä salaattia. Mikäli siis haluaa raikkaan salaattipainotteisen aterian, ilman kastikkeita ja makaroneja, suosittelen ainakin tämän kokemuksen perusteella skippaamaan lounaan ja valitsemaan suoraan salaattiaterian, joita on tarjolla monenlaisia, esimerkiksi kanalla tai paahtopaistilla.

PS. Kahvilassa myydään myös upeita kakkuja ja leivonnaisia, jotka ovat taideteoksia itsessään!

Avainsanat :