Antaa tulla kesä, valmiina ollaan!

TORSTAI, 29. TOUKOKUUTA 2014

Porvoon suunnilta kajahtaa

Suomen kesä, niin lyhyt, mutta niin rakas. Se on vihdoinkin täällä, voi huhheijaa, tätä on kyllä odotettu. Kerrassaan huikeaa, että pääsen jakamaan kesäni teidän kanssanne. Ajattelin tähän alkuun kertoa pari faktaa itsestäni. Olen siis Venla, matkailualan opiskelija Porvoosta, ja tänä kesänä tarkoitus on seikkalla ympäri Porvoota ja sen lähialueita raportoiden teille tänne kaikki mehevät yksityiskohdat. Mielestäni kesä on ylivoimainen ykkösvuodenaika ja kesämuistoilla on tapana olla henkilökohtainen aseeni kylmää talvea vastaan. Parasta kesässä on kunnon kaatosateet, kun naama valuu vettä kuin olisi suihkusta tullut. Ja tietty grillattu maissi, aiettä se on hyvää. Ehdottomasti suosikkijuttuihin kuuluu myös kesämekot, terassit ja avojaloin tsippailu nurmikolla. Tietty myös valoisat yöt, ja se tunne kun vaeltaa ryytyneenä iltariennoista kotiin, eikä edes väsytä! Näitähän riittää.

Itse muutin viime syksynä Porvooseen opiskelun perässä ja kuten monet muutkin, ihastuin ensinäkemältä kuvankauniiseen Vanhaan Porvooseen ja jokirantaan. Kotiutuessani kaupunkiin paremmin ja päästessäni ulkokuorta syvemmälle, hurmioiduin yhä syvemmin jokirannan ympäristöstä, mutta tajusin myös että tällä kaupungilla on paljon enemmänkin tarjottavanaan kuin kaunis ulkomuoto.

Tänä kesänä minulla olisi aikomus viedä teidät blogini välityksellä kurkistamaan mahdollisimman moneen ja mahdollisimman erilaiseen paikkaan, mitä Porvoolla ja sen lähiseuduilla on tarjota. Oma uteliaisuuteni on herännyt äärimmilleen ja haluan lähteä tekemään tutkimusmatkaa Porvoon alueelle pintaa syvemmälle, nyt kun kesäkin on vihdoin ovella. Tarkoitukseni ei ole ensisijaisesti esitellä itsestäänselvyyksiä ja tunnetuimpia paikkoja, sen sijaan minulla on älytön hinku tutustua mahdollisimman erilaisiin paikkoihin, tunnettavuudesta viis! Tosin, ihan mielenkiinnosta aion käydä tsekkaamassa myös suosituimmat vetonaulat, ja antaa sitten täällä oman tuomioni, ovatko ne ansaitusti nousseet Porvoon vetonaulojen kermaan.

Näille seuduille reissaa kesäisin jos jonkinlaista matkaajaa, ja siksi aion itsekin käydä tutustumassa erilaisille kohderyhmille suunnattuihin paikkoihin, ja vinkkailla niistä sitten täällä! Olen kuullut huhua, että esimerkiksi eräässä seikkailulaaksossa voi soutaa kilpaa kirkkoveneillä, ja kuka uskoisikaan, että täältä löytyy ikivanha junarata, jota pitkin on kesäisin mahdollista körötellä vanhalla museojunalla. Porvoossa on myös oma suklaatehdas. Oi, oi! Siellä valmistetaan roppakaupalla suklaata, lakritsaa ja toffeeta, joita me äidin pikku pullaposket sitten mussutamme silmät ilonkyyneliä tihkuen.

Mutta nyt, on lopeteltava. Vinkkailkaa muuten ihmeessä jos tulee mieleen Porvoosta, tai jostain jollain tavalla sen läheisyydestä, ihan minkä sortin paikkoja tai tapahtumia tahansa, joissa olisi syytä vierailla. Vinkkejä voi lähettää osoitteeseen: reissubloggaaja@turisti-info.fi. Viestien aiheeksi kannattaa laittaa "Venla", niin löydän ne nopeammin! Kaikenlaiset vinkit otan äärimmäisellä mielenkiinnolla vastaan, kiitos jo etukäteen. Nyt ei muuta kun kesä ja Porvoo valmistautukoot, täältä tullaan!