Hevimestan eurot

KESKIVIIKKO, 07. ELOKUUTA 2013

Kymmenestä yhteen

Vihdoinkin tuli käytyä tuhlaamassa ne kuuluisat kuukauden viimeiset kunnon häppäreillä Hevimestassa. Auto sakkoparkkiin ja menoksi (Tai oli minulla seuraavan aamuun kymmeneen asti aikaa hakea se pois. Onnistuin.) Kuvittelin, että mesta on täynnä. Olihan sentään torstai ja kesälomat vielä päällä. Joillakin luulisi lyhyet lomansa vieläpä alkaneen tuona elokuun ensimmäisenä. Totuus oli hieman toinen, mutta vain hieman. Jengiä oli kiitettävästi, muttei tarvinnut kyllä tuoppia jonottaa paria minuuttia kauempaa. Pisteet myös työntekijöille tästä. Palvelu oli vauhdikasta eikä tiskillä notkunut niitä rasittavia, jo tilanneita tyyppejä muiden tiellä.

Eurot alkoivat kymmeneltä. Me oltiin siellä joskus yhdentoista jälkeen passissa. Yhteen asti yöllä oli halvat hinnat. Kaljat ja lonkerot sai eurolla, muista juomista en tiedä. Kerran aikaisemmin olen Hevimestassa iltaa viettänyt, enkä tälläkään kertaa oikein osannut hahmottaa juottolan pohjaratkaisua. Sinne tänne tuntui vievän käytäviä ja portaita. Yhdestä ovesta pääsi tupakkipaikalle ulos, toisesta ja varmaan kolmannestakin tanssimaan alas. Ei siellä oikeasti kukaan tanssinut, kaikilla oli kiire kiskoa ja musiikki oli synkkää. Oli hyvä meininki silti, tai siksi.

Paikka on viihtyisä ja monipuolinen. Ja kerrottakoon, että nämä eurot ovat maanantaisin ja torstaisin, ainakin. Kannattaa käydä kokeilemassa, jos on rahat tiukalla. Todellisuudessa sitä rahaa kyllä menee illan aikana varmaan ihan se vakiomäärä. Kello yhden jälkeen kuitenkin jatkaa iltaa joko siellä, tai muualla Oulun yökerhoista. Me valittiin jälkimmäinen.

Huomenna minä lähden Ruotsiin kiertämään skeittiparkkeja. Katsotaan, päästäänkö perille ja jäisikö sieltä jopa jotain muistikuvia, mistä kirjoittaa.