Qstockissa

MAANANTAI, 29. HEINÄKUUTA 2013

melekosissa meiningeissä

Qstock kun alkaa Oulun Kuusisaaressa, alkaa yleensä parin päivän rännit monella. Oli lippuja sisälle tai ei, koko kaupunki bailaa. Niin olen minäkin monta vuotta tehnyt. Tänä vuona ensi kerran hankin liput. Ei minulla varsinaisesti ollut ketään, ketä olisin kuollakseni halunnut nähdä, mutta keikkatarjonta vaikutti ihan ookoolta. Ainakin päätöspäivä lauantain osalta.

Perjantai alkoi ennakkolipun vaihdolla rannekkeeseen. Alue aukesi benjihyppynostureineen ja Sale-rekkoineen. En käynyt tätä kärryä tarkistamassa. Sieltä ei kuulemma saanut olutta ostettua, mutta kaikennäköistä mässäiltävää löytyi. Narikat löytyi heti siitä kun astui sisälle alueelle. Siellä oli semmoinen systeemi, että kolme euroa kustansi narikkapaikka ja kaksi mokomaa per kerta, jos tahtoi käydä hakemassa välillä sieltä jotain. Minun budjetillani ei paljon käyty kurkistelemassa reppuun, vaan se haettiin kerralla pois, kun alkoi sitä tiettyä hammasta kolottamaan.

Alue oli jaettu useampiin lavoihin tietysti. Päälava oli niin iso, että jenkkivieraistakin tuntui varmaan kotoisalta esiintyä. Oli Sirkustelttaa ja Rytmirantaa. Loppuja en muista. Ei ole taskussa enää ohjelma/info-lappunen, jota hieman huolimattomasti kohtelin.

Päivän kohokohta oli Sini Sabotagen puolen tunnin keikkasetti, joka oikeasti kesti varmaan vartin. Eipä sillä taida olla enempää kappaleita. Hiekka pöllysi Rytmirannassa, kun Siniä kuuntelemaan kokoontunut kiitettävä määrä porukkaa juhli menemään Levikset repeen tahtiin. Minä kuvasin kovimmille faneille videonkin siitä. Mutta Alli ei varmaan anna lupaa julkaista sitä.

Lauantaina olin mielissään tulevasta Inner Circlen keikasta. Tälläkin hetkellä soi Bad boys kajareissa. Mietittiin, että mikä se oli se kyttäsarja, jossa Bad boys oli tunnarina. Kaverini heitti, että oliko se jopa COPS nimeltään. Ei varmasti ollut, totesin. No se oli. Keikka alkoi jo seitsemältä. Sekin oli Rytmirannassa. Aika kovia biisejä bändillä oli. Tiesin ennakkoon vain ne kaksi hittiä, jotka olisivat riittäneet minulle ihan hyvin. Viimeinen biisi oli juurikin Bad boys ja aivan loppuun kitaristi pöläytti todella kovan kitarasoolon ilmoille. Tuli kylmiä väreitä.

Oluset me oltiin kolmen miehityksellä jätetty narikkaan yhteen ja samaan reppuun, koska hinnat olivat suolaisempia kuin välimeri. Tässä vaiheessa kävi sen sorttinen meininki, että meinasi tunnelma tyssätä. Annoin narikkalapun kavereille, että he hakevat kaljat ja tavattaisiin ulkona, sitten kun olen erään toisen kamuni kanssa käynyt katsomassa Bam Margeran jotain bändiä. No narikkaystäväni joutuivat toisistaan myös eroon. Siellä ei oikein saanut puhelimella ketään kiinni, kun oli verkot täynnä. Ainakin yli tunti siellä etsittiin Rassea epätoivon partaalla, jotta päästäisiin aloittelemaan. Kyllä me se sitten löydettiin ja meininki jatkui.

HIM oli festareiden viimeinen esiintyjä. Menimme anniskelualueelle sitä seuraamaan. Sielläkin oli se festarisysteemi, että palautetuista tölkeistä saa euron per pönttö. Jonotin lonkeroita, koska kaljat olivat loppu ja siinä jonottaessa tyypit sieltä täältä tyrkkäsivät tölkkiä kouraan. Loppujen lopuksi, kun tiskille pääsin, oli jo seitsemän euroa tienattu ja lonkero oli ilmainen.

Qstock kruunattiin komealla ilotulituksella ja pian alkoi satamaan vettä aika roimasti. Nelivitoseen tietenkin jonotettiin se aika. Loppuyö meni hulinoidessa ja kuuden aikaan taisin päästä nukkumaan. Hauskaa oli kyllä joo.