Kaupunkifestivaali Rotuaari Piknik

MAANANTAI, 15. HEINÄKUUTA 2013

Rotuaarilla jälleen kerran.

Olen aina ajatellut asian olevan niin, että Rotuaari Piknik on vanhempi tapahtuma entä minä. Ei ole. Se järjestettiin nyt vasta (jo) 14. kertaa peräkkäin. Tapahtuma kesti neljä päivää. Keskiviikosta lauantaihin ja kävijämäärä ylitti kymmenen tuhannen. Päätösilta lauantai oli myyty loppuun ja se oli se ilta, jonka me valitsimme, koska viimeinen esiintyjä oli J. Karjalainen. Siellä oli myös Laura Närhi ja Kaija Koo.

Kaijan pari viimeistä rallia ehdittiin nähdä, kun saavuimme vasta vähän myöhemmin paikalle. Keikan jälkeen oli timmi kaljantilaus tauko ennen Karjalaista. Rotuaarin keskeltä löytyi paras koju siihen tarkoitukseen. Siellä nimittäin toimi kaksi nuorta neitiä kymmenen miehen tehokkuudella. Hanarivejä oli vain kaksi, mutta draivi oli tytöillä melkoinen. Ketään ei varmasti vituttanut jonottaa siitä olusiaan. Jos näin nopeaa palvelua saisi perjantai-iltana vaikkapa Hevimestasta tai 45-Specialista, viihtyisin niissä ehkä enemmän. Viihdyn minä kyllä nyttenkin.

Kiitos Saara Pikkarainen ja Marjo Lehtola. Ehdotan teille tuplapalkkaa.

Sitten räjähti ilmoille Mennyt mies, jonka kaikki osaa ainakin vähän sinnepäin laulaa. Aluksi tungimme yleisön sekaan lähemmäs lavaa, jotta kaikki energia irtoaisi keikasta. Ystäväni oli ikävä kyllä niin lyhyt, ettei oikein mitään nähnyt, joten päätimme siirtyä yleisömassan taa kuuntelemaan. Se oli ihan hyvä ratkaisu. Ensi vuonna voidaan mennä tuonne niin näkee http://www.muksurokkivauhtipuistossa.com/.

Rotuaari oli tietenkin aidattu kahdesta kohtaa, mistä sinne pääsee. Molemmissa päissä oli portit. Näytti paljon isommalta koko paikka, kun siellä oli niin paljon väkeä. Vähän niinkuin koulun liikuntasalit tuntuivat isommilta silloin, kun niissä pidettiin juhlia, kuin vaikkapa silloin, kun pelattiin sählyä. Ainakin minä tuota joskus nuin ajattelin. Kaikki Rotuaarin baarit ja terassit oli auki, mm. Hemingways, Bisketti ja Oluthuone Leskinen. Amarillokin saattoi olla auki, en muista.

Jukkis vanaha kamu.

Ensi vuonna, kun tapahtuma järjestetään 15. kertaa, lupailtiin jotain uutta ja mielenkiintoista. Tämä oli ensimmäinen kertani näissä juhlissa, mutta ehkäpä voisin seuraavana kesänä lähteä uudestaan.

”Haasteenamme on laatutason nostaminen. Mitään ulkomaisia bändejä emme tänne tule hommaamaan, vaan kyllä me kotimaisilla nimillä jatkamme. Pyrimme hakemaan uusia kohderyhmiä, joille Rotuaari Piknik olisi yhtä mieluisa tapahtuma kuin nykyisille Yön ja Popedan faneille.”, Promoottori Ilpo Sulkala Pro Piknik Festivals Oy:stä kertoo.

http://www.piknik.fi/

Iloinen baarimikko Anna.

Tyyppejä hengaili ikkunoissa tietenkin.