Raatalan Humpparalli

PERJANTAI, 12. HEINÄKUUTA 2013

Perinteiset latotanssit ja vieläpä koko viikon, WAU!

 

Keskiviikon ohjelmassa oli kasata tavarat ja painella nilkka suorana Raatalan Humpparalliin joka tänä vuonna. Muutama sadekuuro yllätti matkalla Kouvolasta Saloon. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 6-12.7, joten jos humppa varvasta vielä kutittaa niin suuntaa katsastamaan tapahtuma. Tänään siellä on luvassa päätösbileet. Sisälavalla esiintyvät Tanssiorkesteri Fernanda, Ilkka Halonen & Solistiyhtye Jermut, sekä Pirkko Pelander ja Antti Vainion yhtye. Ulkolavalle nousee rock-bändi Fairies In Boots.

Mistä tapahtumassa on kyse? Tapahtuma järjestetään nyt kuudetta vuotta ja laajentunut joka vuosi. Tapahtuma on perhe-ystävällinen, joten jos haluat päästä kokemaan hyvin perinteistä kuvan kauniissa ympäristössä, niin tämä tapahtuma soveltuu juuri Sinulle. Musiikkia paikalla on viikon ajan tauotta ja voit seurata tapahtumaa myös nettilähetyksen kautta. Tässä linkki sivuille: http://humpparalli.in/

Illan aikana esiintymässä kolme paikallista orkesteria, joten viikon aikana orkesterien määrä nousee yli kahteenkymmeneen. Vaikka kysymyksessä on humpparalli, niin koko aikaa ei humppaa soiteta. Orkesterit soittavat kattavasti koko setin. Illan erikoisuus on kuitenkin HUMPPASPURTTI, joka on joka ilta klo 22-23:00. Tällöin orkesterit soittavat tauotta humppaa ja orkesterit vaihtavat lennosta uuden kappaleen alkaessa. Kyseinen humppaspurtti on monen kohokohta ja kysäisee niin tanssijan kuin soittajankin kuntoa.

Raatalan Humpparallin ovat ideoineet Kimmo Haapanen ja Juha Vähä-Heikkilä. Tapahtuma järjestetään talkoilla. On ihana kuunnella minkälainen yhteisöllisyys vallitsee koko tapahtuman ympärillä. Yksi tuo lettumaidot, toinen paistaa letut, joku kasaa äänentoistot. Sulassa sovussa toisia auttaen ja silkasta halusta ja tahdosta järjestää ihmisille hyvää sekä laadukasta ajanvietettä ja tarjota myös orkestereille mahdollisuus päästä soittamaan. Musiikki oli erittäin hyvää vaikka kysymyksessä ei ollutkaan mikään tunnettu yhtye. Tapahtuma on myös hyvin suosittu orkesterien keskuudessa, juuri ilmapiirin vuoksi. Tapahtumassa on myös nähty monille tunnetumpi Varjokuva.

Paikalta löytyy myös pussauskoppi. Hih! Humppa-Helenaa hymyilytti. :) Paikasta löytyy myös pari kahviota, joista voi ostaa esimerkiksi Humppakukon tai Humppakuikan. Mene, nauti ja ihastu! Pitkän matkan tehneille paikalta löytyy myös karavaanarisauna. Aakeeta laakeeta peltoo on silmän kantamattomiin, joten paikalle on helppo pyörähtää matkailuautolla. Edellisenä lauantaina siellä oli ollut myös harraste-auto näyttely. Janoisille ja laulun nälkäisille paikalta löytyy myös olut teltta ja karaoke mahdollisuus. Niin ja olipa paikalle pystytetty myös Humppakoju, jonne oli koottu tietoa aiemmista vuosista ja jossa olisi mahdollisuus osallistua humppatieto visailuun. Täytyypä myöntää että en osannu puoliakaan vastata. Olo oli kuin ois pitkävettoo tehnä. Yksiristikaksi.. Vaan tiedätkös sinä vastauksen esimerkiksi kysymykseen; Kuka sävelsi humpan Kuusamoon? ;) Niinpä.. Voi lyödä tyhjää sielläkin suunnalla!  Vaan onneksi Humppa-Helenalle vinkattiin tästä tapahtumasta. Muuten olisi jäänyt taas yksi mahtava tapahtuma ja paikka näkemättä.