Tanssileiri Jenkkapirtillä ja Tallukassa

MAANANTAI, 08. HEINÄKUUTA 2013

Humppa-Helena assarointi hommissa

Täytyy sanoa, että viikonloppu meni kyllä vilistäen. Avaan teille hieman mitäs viikonloppuna touhuilinkaan. Kapakanmäen tanssien jälkeen yöllä seuraava etappi olikin siirtyä yöpymään hotelli Tallukkaan. Tallukka sijaitsee Vääksyssä ja suosittelen majoituspaikkana kun pyörähtelette niillä suunnilla. Palvelu oli ystävällisesti ja aamupala ansaitsee erityisen kiitoksen. Sekä gluteeniton ruokavalio tarjosi kotitekoisia leipomuksia ja miellytti sekä ilahdutti vieressä istuvaa kaveria. Tallukka tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet pyörittää tanssileirejä, joten luulen, että niitä nähdään siellä jatkossakin. Hotelli Tallukkaan pääset tutustumaan seuraavasta linkistä. http://www.tallukka.fi/

Mikä riemu olikaan kuunnella kuinka kurssilaisetkin nauttivat mahtavista näköaloista, jotka avautuivat tanssisalista. Leiri oli minulle tanssinopettaja opiskelijalle antoisa ja opettavainen joten kiitos jokaiselle mukana olleelle. Suurimman osan opetuksesta olin alkeisporukan kanssa, mutta ehdin käydä morjestamassa myös jatkotason kurssilaisia sunnuntai iltapäivästä hitaan valssin ja salsan merkeissä. Opetukset kestivät 11-18:15, joten tanssin täyteisiä päiviä oli. Lauantai-iltana pörhällettiin Riutanharjulle (Riutanharjusta tarkempaa infoa tulossa) Heinin kanssa. Tanssi-ilta oli mitä mainioin. Unohdin kaiken muun ja nautin vain tanssimisesta ja huikeista viejistä sekä musiikista. Oulusta lähdin torstaina ja voin sanoa, että kilometrien, tanssin ja unenmäärä ei ehkä ole täysin tasapainossa. Vaan hulluna humppaan ja silkasta rakkaudesta tätä työtä tekee. Sekä uskomattoman hieno tunne huomata leirillä kun kurssilaiset kokevat onnistumisen elämyksiä ja oivalluksia. Jenkkapirtti toimi toisena opetuspaikkana. Lisätietoja Jenkkapirtistä täältä http://www.jenkkapirtti.fi/

Olin ensimmäistä kertaa tanssileirillä assarointi hommissa tanssinopettaja Antti Törmäsen ja Jari Aaltosen apuna. Opiskelen Oulun ammattikorkeakoulussa tanssinopettajaksi ja ensimmäinen vuosi paketissa ja kas kummaa juurikin paritanssi toimii suuntautumisvaihtoehtona. Kesäkuun alussa sain kunnian liittyä TanssiAallon tiimiin tekemään työharjoittelua. Näin ollen pääsen kiertämään leirejä ympäri Suomen ja ottamaan oppia alan konkareilta sekä tekemään sitä rakkainta, sytyttämään tanssinkipinää ja liikkumisen riemua juuri teihin. TanssiAalto tunnetaan nimellä Tanssikoulu Jari Aaltonen ja varsinainen toimipaikka on Oulussa ja sen lähialueilla, joihin kuuluu Raahe, Pulkkila, Tornio, Rovaniemi. Toki TanssiAalto on hyvin tuttu näky ympäri Suomen. Päätoimisina opettajina toimii Jari ja Sari Aaltonen sekä Hanna Ojanaho. Jari ja Sari Aaltonen palkittiin viikonloppuna Jenkkapirtillä Maineteko –palkinnolla, jonka myönsi Suomen Seuratanssiliitto SUSEL ry. Palkinto heille myönnettiin seuratanssikulttuurin ja –opetuksen hyväksi tehdystä uraa uurtavasta, jatkuvasta ja valtakunnallisesti merkittävästä työstä. Joten voin sanoa, että hyvässä seurassa olen oppia ottamassa opettamisesta.

Viikonlopun leirin järjestäjänä toimi suomen media&action ja yritinkin päästä jututtamaan leiriorganisaattori Niina Huhtalaa, joka on edistänyt toiminnallaan tanssileirien monipuolistumista viime vuosina. Vaan aion vielä jossain välissä nykäistä Niinaa käsivarresta ja kertoilla teille tarkemmin mitä kaikkea kyseinen yritys touhuileekaan. En vain viikonlopun aikana millään ehtinyt, sillä aikataulu oli tupaten täynnä touhua. Sen tiedän, että seuraava kurssipäivä, jonka Niina tiimeineen järjestää on Riutanharjulla, Riihimäellä ensi lauantaina 13.7. Opetuksesta siellä vastaa opettajien kärkikaartiin kuuluvat Sami ja Jutta Helenius. Tarkemmat tiedot löytyvät täältä: http://www.tanssikurssit.fi/kurssit/riutanharju.php Tulkaapa mukaan viihtymään ja oppimaan uutta. Humppa-Helena pyörii Riutanharjulla myös koko lauantain. Tällä kertaa staff-hommissa.