Erilainen sunnuntai

TIISTAI, 25. KESÄKUUTA 2013

Mitä meiltä Oulusta puuttuu?

Usein sunnuntaisin Humppa-Helena suuntaa kohti Kyllikinrannan tanssilavaa (josta tulossa tietoa myöhemmin), mutta tänä sunnuntaina jäin Ouluun kirjoittelemaan työ- ja koulujuttuja. Töiden ohessa suuntasin askeleeni pienelle lenkille.. Ken arvaa mistä seuraava kuva on otettu?

Edellisessä tekstissä mainitsinkin missä tanssisin jos…. Niin, kuva on siis otettu Hietasaaresta. Hietasaaressa oli hieno tanssilava, joka tuhoutui täysin tulipalossa lokakuussa 2010. Myöhemmin selvisi, että kyseessä oli tuhopoltto. Hietasaaren tanssimajakka oli loistava paikka tanssia. Enkä voi kuin hämmästellä ettei uutta tanssilavaa paikalle rakennettu. Muutin itse Ouluun elokuussa 2010 ja muistan hihkuneeni riemusta, että jes, koskaan ennen en ole asunut näin lähellä tanssilavaa.. Noh sitä riemua ei kovin kauaa kestänyt..

Enkä myöskään ole ainut, joka on ihmetellyt ettei lavatanssipaikkaa ole Ouluun uudelleen noussut. Onko oikeasti niin, ettei se kannata? Itsehän olen tässä jo pari vuotta hokenut, että kyllä jos lottovoitto kohdilleen napsahtaisi niin rakentelisin sellaisen tanssilavan, että Helsingistä asti tekis mieli tulla tanssimaan. Suattas ensin pittee rueta lottoomaan, jotta oes mahollissuus tuo täyspotti napata.. Paikalla käydessä minähän jo silmissäni rakensin paikalle lavan. Nyt kyseinen paikka kasvaa kukkasia ja vähän aikaa sitten paikalla kuukauden päivät majaili tivoli.

Monesti kuulee eteläsuomalaisten tanssijoiden ihmettelevän meidän ajomatkoja tanssipaikoille. Tosi on, että tällä hetkellä oululaisten tanssijoiden on tykättävä autossa istumisesta, jos aikoo lavatansseihin päästä. Kerkko Hakulisen kirjoittamassa tanssilavakirjassa on kuvia, jotka on otettu Hietasaaren lavasta 2000-luvun alussa. Kuvassa Hietasaaren tanssimajakan edustalla komeilee paljon polkupyöriä. Oh sitä onnen autuutta, jos vielä joskus pääsisi polkupyörällä lavatansseihin! Mitä meiltä puuttuu, ettei Ouluun saada aikaiseksi tanssilavaa? Onko suurin kompastuskivi se mitä myö köyhät rahaksi kutsutaan!? Vai puuttuuko meiltä henkilöt, jotka pistävät rattaat pyörimään, että lava pystyyn nousisi. Uskon kyllä, että toimiva tanssilava toimisi Oululle hienona matkailuvalttina ja toisi ihmisiä kauempaakin ihastelemaan kaunista Oulua. 

Oulu on yleisesti tunnettu vahvasti kilpatanssista. Minusta olisi hienoa myös, että täällä Oulussa saataisiin nostettua esille myös muiden paritanssilajien näkyvyyttä jo lapsesta ja nuoresta pitäen. Selkeä lovi Oulussa on seuratanssien ja rock`n swing-tanssien opetuksen puuttuminen lapsille ja nuorille. Mistähän tämä johtuu!? Nykytekniikalla olisi mahdollisuus rakentaa perinteinen, mutta käytännöllinen sekä monia tahoja palveleva tanssilava. Luulen, että tanssikursseilla opitun tiedon siirtäminen lavoille olisi helpompaa, jos ensimmäisenä vastassa ei olisi pitkät matkat tanssipaikalle. Myös nuorten kynnys lähteä lavoille helpottuisi lavan ollessa lähellä. Siinä passais helemat hulmuten ja henkselit paukkuen pyöräillä kaveriporukalla tanssimaan! Toki asia vaatisi monen tahon yhteistyön, jotta lavatanssi paikka Ouluun saataisiin.. Veikkailenpa myös, ettei me oululaiset tanssijat osattu arvostaa mikä merkitys on ympäri vuoden toimivalla lavatanssipaikalla niin lähellä. Nyt luulen, että silmät ovat auenneet kun matkat tanssipaikoille ovat kasvaneet..

Lenkkeilyn jälkeen maha kurni niin valtavasti, että ajattelin suunnata Burgeribaari Kauppuri vitoseen syömään jonkun jätti ison annoksen. Harmistukseni paikka oli kiinni, mutta onneksi viereinen ravintola Da Max oli auki. Suuntasimme sinne kaverin kanssa ja paikka oli kyllä positiivinen yllätys! Vuohiburger maistui, nomnom! Siinä ulkosalla syödessä ja nauttiessa auringon paisteesta yläpuolella kierteli lokkeja. Satuinpa siinä sitten kaverilleni selittämään kuinka muutama vuosi takaperin istuskellessa Kuopiossa sijaitsevan Sataman Helmen terassilla lokki päätti tykittää minun ja kaverini päälle ihan sitä ittiään! Siinäpä sitä sitten oltiin ja ihmeteltiin kun lokin jätös levisi vieressä istuneen kaverini partaan ja minun olkapäälle. Tilanne oli kyllä tuolloin niin koominen, että naurattaa vieläkin. Kylläpä Sataman Helmi raikui naurusta tuolloin. Noh siinä Da Maxissa burgeria tyytyväisenä mussuttaessa, kuin tilauksesta kohta kuuluu naps.. Ja kuinkas kävikään.. Melkeen kai tässä pittää loton tekkoon lähtiä tällä tuurilla sillä lokki onnistui TAAS nasauttamaan tarpeensa tällä kertaa suoraan meikä tytön päälakeen. Ohan se mukava asua näin onnellisten tähtien alla.. Joten hyvin erilainen sunnuntai.. Ensi kerralla syön burgerini taatusti sisätiloissa.

Vaan kuulinpa huhua, että Eläkeläiset ry järjestää kesäpäivät Oulussa 25-27.6. Aikaisempiin vuosiin verrattuna uutta on esimerkiksi senioritanssi. MAHTAVAA! Seuraavaksi aion lähteä metsästämään tunnelma paloja kyseisestä tapahtumasta. Ehkäpä pääsen näkemään FolkJamia Rotuaarilla!? 

Niin ja vielä ehtii lähetellä Humppa-Helenalle heinäkuun tanssitapahtumista vinkkejä osoitteeseen: pilepirkko@turisti-info.fi