Lomavinkkejä kotimaahan

PERJANTAI, 17. HEINÄKUUTA 2015

Miksi pitäisi aina lähteä merta edemmäs kalaan, kun koto-Suomessakin riittää ihmeteltävää.

Lienee sanomattakin selvää, että kesä 2015 on ollut säiden puolesta hieman heikohko. Monet luultavasti pakenevat Suomen sateista suvea ulkomaille, vaikka kotimaassa riittää myös reissaamista ihan yhtä lailla. Tässä muutama hyväksi havaittu keino ottaa kotimaan matkailusta mahdollisimman paljon irti.

 

Roadtrip

 

Toissa kesänä lähdin yhden kaverin kanssa reissuun autolla, eikä meillä ollut mitään muita suunnitelmia reitin suhteen, kuin mennä aluksi Lempäälän nurkilla sijaitsevan Kuljun sekatavarakauppaan ja siitä jatkamaan Jyväskylään päin. Reissullamme yövyimme maailman järkyttävimmässä motellissa Korpilahdella, ajoimme läpi kaupunkien ja kuntien joiden olemassaolosta meillä ei ollut viimeistäkään aavistusta ennen kun olimme niiden läpi ajaneet, näimme upeita maisemia Järvi-Suomen lakeuksilla, yöpyen mukavilla leirintäalueilla Juvalla ja Lappeenrannassa.

Tärkeintä kuitenkin oli muistaa se, että kaikesta suunnitelmallisuudestaan/ sen puutteesta johtuen reissu oli aivan mahtava. Yöpyminen läpeensä homeisessa motellissa, ei valitettavasti kuulu miellyttävimpiin hotellikokemuksiini (etenkin ku sähköt olivat vielä poikki…) mutta jollain tapaa sekin oli yksi asia mitä muistellaan edelleen, oikeastaan tosi hauskana ja hyvänä muistona.

Roadtrippaajan kannattaa ehdottomasti ottaa matkalleen mukaan kartta, sillä kun puhelimen akut alkavat hyytyä ja nettiyhteys pätkii, voi mennä sormi suuhun. Lisäksi vaikka ei olisikaan suunnitellut nukkuvansa teltassa, kannattaa telttakin pakata matkaan, jos vaikka mieli muuttuisi. Suomessa on aivan älyttömiä määriä todella edullisia ja miellyttäviä leirintäalueita, joihin teltan kanssa majoittuu miltei kympillä per yö. Pienellä googlauksella lisäksi löytyy paljon erilaisia reittejä ympäri Suomen, joilla maisemat ovat kohdallaan.

Miniloma toiseen kaupunkiin

Ajatelkaa nyt, kuinka mukavaa olisikaan vaihtaa esimerkiksi viikonlopuksi maisemaa ja lähteä toiseen kotimaiseen kaupunkiin pienelle hotelli/kylpylälomalle. Jos ei halua lähteä omalla autollaan matkaan, kannattaa katsastaa ehdottomasti VR:n ja bussiyhtiöiden (esimerkiksi Onnibus, todella edullinen vaihtoehto!) kesätarjoukset ja päättää matkakohde.

Lisäksi erilaisia hotellivaihtoehtoja löytyy isommista kaupungeista rutkasti ja esimerkiksi omenahotellissa yöpyminen ei todellakaan tule kalliiksi. Erilaisia tarjouksia hotelleiöistä löytyy jatkuvasti ja usein ns. kalliimatkin hotellit tarjoavat älyttömän hyvään hintaan huoneita.

Mikäli kuitenkin tuntuu, ettei Suomessa ole enää kaupunkia jonne lähteä, on yhden yön reissu Tallinnaan miltei kotimaanmatkailua. Tallinnassa on älyttömän hyviä kylpylähotelleja ja ainakin Tallink ja Viking Line tarjoavat mielestäni joskus jopa uskomattoman halpoja pakettimatkoja Tallinnaan yhdeksi yöksi.

Pyöräretki

Aina ei tarvitse hypätä moottorivetoisen menopelin kyytiin, vaan vaikka pyörän jousille! Tämä tosin voi olla hieman ilkeähkö vaihtoehto jos säät ovat samanlaiset kun tänä kesänä…

No, joka tapauksessa miksi et suunnittelisi reissua pyörällä? Ainakin halpa tapa edetä, ja jos takapakkarille saa köytettyä teltan mukaan, voit yöpyä esimerkiksi järven rannalla, kunhan sitä ei siellä ole kielletty! Tämä pienen budjetin roadtrip kasvattaa ainakin kuntoa ja fiilistä, kun satulan selästä varmasti näkee maisemat parhaiten!

Reissulle kannattaa varautua hyvin ja pitää huoli turvallisuudesta, ottamalla mukaan ehdottomasti pyöräilykypärät ja ensiapuvehkeet, sadekamppeet sun muut.

Kaupunkitapahtumat

Helsinkiläisenä tiedän, että kesällä kaupungissa tapahtuu. Taas pienellä googlailulla saa selville oman kaupunkinsa tapahtumat ja mahdollisuudet. Helsingissä voi esimerkiksi Supata eli lainelautailla Töölönlahdella tai lähteä vaikka melontaretkelle Vantaanjoelle. On paljon musiikki- ja kulttuuritapahtumia, voi lähteä kävelylle huvipuistoon tai piknikille, torikahveille Kauppatorille. Kyllä kaupungista aina löytyy tekemistä! Ihaan vaan vaikka päiväksi.

Kaupunkitapahtumista puheenollen, olin keskiviikkona 15.7 Helsinginkadulla Lepakkomiehessä Heavy Metal Invasion -tapahtumassa, jossa kävin katsomassa hyvien ystävieni bändin keikkaa. Soittivat viimeisenä tapahtuman nk. pääesiintyjinä eikä kyllä jättänyt kylmäksi tälläkään kertaa! Kannattaa ehdottomasti tutustua Excuseen, mikäli tykkää kohtalaisen klassisesta Thrash Metallista. Oli aivan superhyvä keikka ja varmasti muutkin yleisössä oli sitä mieltä.

Kuva nyt luonnollisesti on vähän tärähtänyt kun eihän noi kauheesti paikallaan pysyneet.