Provinssi 2015

MAANANTAI, 06. HEINÄKUUTA 2015

Törnävällä 24.-27.6 järjestettiin jälleen kerran, entistäkin parempi Provinssi.

Aloitin tämän postauksen kirjoittamisen jo kerran ja kun se viimein oli valmis tapahtui jotain aivan käsittämätöntä ja se katosi jonnekin. Aloitetaan siis alusta...

Palasin Provinssista jo reilu viikko sitten, mutta lievät tietotekniset ongelmat (tietokone jäi Saksaan, hups) ja lomasta ja hyvästä säästä nauttiminen veivät voiton, eikä ole rehellisesti edes huvittanut lainata siskolta konetta kirjoitteluun. Nyt kuitenkin kerron aivan mielettömän mahtavasta Provinssista 2015!

Lähdimme jo keskiviikkona 24.6 kohti Seinäjokea Facebookista bongaamallani autokyydillä. (Suosittelen ehdottomasti kyseistä matkantekomallia muillekkiin varattomille ja seikkailunhaluisille reissaajille. Pääsee edullisesti ja mukavasti autolla perille ja mikä parasta - tutustuu uusiin ihmisiin!) Matkalla päästiin jopa Prismaan ruokaostoksille ja ostamaan Bauhausista paviljonkia, joka muuten tuli erityislaatuisen paljon tarpeeseen…

Tänä vuonna tietynarvoisella lipulla sai itselleen älysirun johon oli mahdollista ladata rahaa ja maksaa sillä mm. Hero VIP -alueella.

Päästyämme leirintäalueelle, pistimme paviljongin ja teltat nopeasti pystyyn, sillä sade häiritsi hieman tunnelmaa. Tämän toimituksen jälkeen koko sadetta ei ollut edes huomata! Puimme sadetakit ja istuimme retkituoleille katoksemme alle nauttimaan festareista.

Majoituimme jälleen samalla, vanhalla ja  tutulla Seinäjoen leirintäalueella, jonne pääsee asuntoauton ja autojen kanssa majoittumaan. Camp Provinssissa oli varmasti enemmän ihmisä, mutta perinne ja mahdollisuus asuntoautopaikkaan ajoi meidän edelleen tutulle leirintäauleelle, jo viidettä vuotta putkeen. Ei kyllä tarvinnut taaskaan pettyä tunnelmaan ja leirintäalueeseen. Erityiskiitokset alueen puhtaanapitäjille: WC- ja suihkutilat olivat jatkuvasti todella siistissä kunnossa, eikä tarvinnut yökkiä suihkussa tai vessassa käydessään. Lisäksi alueella toimivasta kioskista saattoi ostaa kahvia, limua, kananmunia (oikea hitti!) ja pizzapaloja, ihan kohtalaisin hinnoin.

Tänä vuonna uudistunut Provinssi veti neljän päivän aikana yhteensä 79 000 kävijää Törnävälle. Suuret elektronisen musiikin nimet, kuten Calvin Harris, Deadmau5 ja Die Antwoord olivat varmasti osasyy siihen, että Provinssi teki pitkän historiansa toiseksi suurimman yleisöennätyksen. Henkilökohtaisesti minua veti eniten alueelle kotimaiset artistit, sekä Muse, jonka keikkaan olin tosin hieman pettynyt. Lisäksi hauska artistifakta oli se, että Stam1na esiintyi jokaisena festivaalipäivänä, soittaen läpi koko materiaalinsa. Ei toisin tullut mentyä kyseistä orkesteria katsastamaan.

Calvin Harris

Maailmanpyörä.

Festarialueella oli siis älyttömän paljon väkeä ja kaikenmoisia hullutuksia kuten maailmapyörä. Harmittaa hieman, ettei koskaan tullut kavuttua maailmanpyörän kyytiin, kun sieltä olisi saanut esimerkiksi tosi hyviä kuvia! Alueella oli tänä vuonna älyttömän paljon ruoka- ja juomamahdollisuuksia, joista en tosin päässyt nollabudjetin kanssa paljoa nauttimaan (ruisleipä ja tonnikala meni ihan hyvin viiden päivän ajan…) vaikka ne hyviltä ja houkuttelevilta näyttivätkin. Lisäksi festivaalikansaa ei näyttänyt sadekaan haittaavan, sillä tunnelma oli jatkuvasti aivan katossa!

Kuitenkin yksi tärkeimmistä osa-alueista festareilla on leirintä, joten siellä tuli vietettyä kaikista eniten aikaa. Yhdessäolo uusien ja vanhojen kavereiden kanssa on festareissa parasta, sekä kaikki muistot joille saa hekotella meikäläisen kaveriporukan tapauksessa vielä hyvinkin pitkään. Lisäksi tämän vuoden Provinssi jätti todella hyvän maun suuhun, sillä uusi aikakausi on selkeästi käynnistynyt kyseisen festivaalin suhteen.

Sunnuntaiaamuna leirintä näytti meillä tältä...

Ja minä menossa!

Sunnuntaina junassa istui erittäin väsynyt, mutta onnellinen Sara. Kotiin päästyäni tuli ainakin nukuttua kunnolla. Niin uskomattoman hyvä meininki oli taas tänäkin vuonna, ettei ole vaikeaa arvata minne festareille suunnataan taas ensi kesää aloittamaan. Tämä oli täydellinen startti kesälomalle Suomessa.

ps. kuvia on hieman knaftisti, johtuen siitä, että puhelimesta oli jatkuvasti akku loppu ja eikö se yleensä mene niin, että kun on hauskaa unohdetaan aina ottaa kuvia? Tai julkaisukelpoisia sellaisia.

Maanantaiaamu valkeni meikäläiselle erittäin rauhallisissa merkeissä: