Uudistunut Provinssi 2015

TORSTAI, 18. KESÄKUUTA 2015

Provinssi kokee vuonna 2015 lukuisia mullistuksia ja festivaali venyy nelipäiväiseksi.

Ennen kun pakkaan omaisuuteni taas vaihteeksi kahteen matkalaukkuun, siivoan asuntoni lattiasta kattoon ja suuntaan huomenna aamulla lentokentälle, on tultava pikaisesti hypettämään asiaa jota odotan ehkä eniten koko kesässä! 

Eli, jälleen tänä vuonna kesän odotetuin juttu on ehdotomasti Provinssi! Tänä vuonna tämä on allerkirjoittaneelle järjestyksessään viides festarikokemus Törnävänsaarella.

Kirjoitin viime vuoden Provinssista todella harmissani, sillä festarit kokivat täydellisen yleisökadon. Festarialue ja leirinnät ammottivat tyhjyyttään ja luulin festivaalin todella kuolevan, mutta ei! Tänä vuonna festivaali täyttää Törnävän isompana kuin koskaan!

Provinssi järjestetään 24.-27.6. tutussa ympäristössään Törnävän saarella Seinäjoella. Pääesiintyjiä ovat rockjätti Muse (UK), elektronista poppia soittava Calvin Harris(UK), elektronisen tanssimusiikin taitava deadmau5 (CAN) ja paluun tehnyt vaihtoehtorock- yhtye Faith No More (USA). Kaikkiaan Provinssin ohjelmisto koostuu yli 130 esiintyjästä. 

Calvin Harris on yksi Provinssin pääesiintyjistä (Provinssi press-kuvat)

Muse (Provinssi press-kuvat)

Itseäni esiintyjinä kiinnostavat eniten kotimaisista lyyrisen suomirockin tulokas Tiisu, iki-ihana Olavi Uusivirta sekä ranskalais-suomalainen pariskunta Eva&Manu. Lisäksi aion aivan ehdottomasti käydä katsastamassa näidenkin kolmen lisäksi ainakin ruotsalaiset yhtyeet Kentin ja First aid Kitin

 

Yli sadan artistivieraan ohella Provinnssiin saapuu myös maan menestyneimpiä videobloggaajia ja muita YouTube-tekijöitä. Kaikkien aikojen ensimmäinen Provinssi-Tubemiitti pitää sisällään fanitapaamisia, keskustelutilaisuuksia ja tubettajien live-esiintymisiä. Lisäksi lauantai-iltana Suomen kuuluisin YouTube-tähti, Smoukahontas-nimellä tunnettu ”kielinainen” Saara soittaa kesän ainoan festivaalikeikkansa.  

Eva&Manu (Provinssi press-kuvat)

Alueellakin koetaan mullistuksia, kun tavallisten lavojen ja ruokapisteiden yms sekaan saadaan myös oikea Maailmanpyörä! Kuulostaa tasan niin suuruudenhullulta, mitä se varmasti myös onkin. Alueohjelmaan ja -karttaan voi tutustua provinssin nettisivuilla osoitteessa http://www.provinssi.fi/alueohjelma.

Lisäksi tänä vuonna uutuutena, Provinssi tarjoaa ensimmäisenä suomalaisfestivaalina asiakkailleen mahdollisuuden maksaa ostoksia festivaalirannekkeisiin ladatulla festivaalirahalla. Premium-lippujen ostajille rannekkeisiin sijoitetaan älysirut, joihin voi ladata jo etukäteen rahaa tai festivaaleilla HERO VIP -alueilla. 

Rannekkeilla voi maksaa festivaalin anniskelualueilla,  HERO VIP -alueella, sekä ravintolapisteissä. 
Rannekkeiden älysirut rekisteröidään käyttäjilleen, jolloin esimerkiksi irronneen tai vahingoittuneen sirun arvo voidaan palauttaa asiakkaalle uuteen siruun tapahtuman aikana ja vanha siru mitätöidään.

 

Asiakkailla on mahdollisuus tyhjentää rannekkeelle ladattu festivaaliraha joko tapahtumanaikaisilla palvelupisteillä tai tapahtuman jälkeen pyytämällä palautusta verkkolomakkeen kautta käyttämättömästä festivaalirahasta palvelumaksua vastaan.
 
Tiisu (Provinssi press-kuvat)

Sokerina pohjalla, en voi olla mainitsematta festareiden parasta osuutta: leirintää! Viidettä kertaa leiriydyn kavereideni kanssa seinäjoen leirintäalueelle (jo viime vuonna annoin alueelle huippumestan sertifikaatin, koska sitä se todellakin on!). Vaikkei se olekaan ns. "Virallinen" provinssileirintä, en missään nimessä kadu sitä, että olemme vuosi toisensa jälkeen siellä. Seinäjoen leirintäalueen lisäksi on mahdollista yöpyä koulumajoituksessa,(henkilökohtaisesti en ymmärrä tätä muotoa, kertokaa joku miksi joku haluaa sinne?) hotellissa, kesäasunnossa Seinäjoella tai  Camp Provinssissa, joka on lähimpänä festivaalialuetta ja sinne on järjestetty eniten alueohjelmaa. Aitoa festaritunnelmaa etsivän kannattaa siis suunnata telttailualueille. 

Meikäläisellä pyörii sukat jaloissa jo aika vimmattua tahtia, sillä tosiaan huomenna lennän Suomeen viettämään juhannusta perheen kanssa ja saan viettää aikaa koko suvun voimin. 

Keskiviikkona 24.6 on vuorostaan aika lähteä peukalokyydillä kohti Seinäjokea. Palaan luultavasti vasta Provinssin jälkeen blogin äärelle, joten Twitteristä @saralaakkonen ja instagramista @laakkonenofficial voi seurata missä päin Suomea seikkailen! 

Hyvää Juhannusta ja keskikesää kaikille! 

- Sara