SEINÄJOEN LEIRINTÄALUE

MAANANTAI, 07. HEINÄKUUTA 2014

Huippumesta!

Nyt ennen kuin alan purkaa mahtavaa lauantain festaripäivää Ruisrockissa, palaan vielä hetkeksi reilun viikon takaiseen Provinssirockiin.

 

Festareihin kuuluu oleellisena osana leirintäalue ja ainakin me olemme Provinssissa aina onnistuneet valitsemaan sen oikein. Tänä vuonna olimme neljättä vuotta peräkkäin Seinäjoen leirintäalueella, joka tosin oli tyhjempi kuin edellisvuosina, mutta ei totisesti pettänyt virallisesti parhaimpana festari-leirintäalueena.

 

 

Tyhjää tyhjää...

Ruisrockissa esimerkiksi on leirintäalue heinäpellolla HK-areenan pihassa, johon joko porottaa aurinko täysillä tai sataa vesi suoraan telttoihin sisään, tehden samalla maasta täyttä liejua. Provinssissa Seinäjoen leirintäalue, on aivan oikea leirintäalue, joka on toiminnassa käsittääkseni ympäri vuoden, ei vain festareiden aikana. Vehreälle, joen varrella sijaitsevalle alueelle pääsee asuntoautolla tai henkilöautolla ja ne saa parkkeerata telttansa viereen.

Alueella on ruokapalveluita, kuten aiemmin mainitsemani kioski, sekä infopiste josta saa ostettua hyödyllisiä tarvikkeita hammasharjoista saippuaan. Festareiden aikaan alueelle on pystytetty myös kojuja joista saa kaikenmaailman krääsää sekä ruokaa. Joen rannalla on myös puinen grillikatos, jossa voi valmistaa omia herkkujaan.

Mikään paikka ei ole viehkeimmillään festareiden aikaan, mutta Seinäjoen leirintäalueen voin kuvitella erittäin viihtyisäksi Provinssiajan ulkopuolella. Alueella on vuokrattavissa niin pieniä kuin isompiakin mökkejä, sekä teltta- että asuntoautopaikkoja. Kohtalaisen suurella alueella on siistit suihkutilat ja WC:t erikseen ja jopa festareiden aikana ne pidettiin käsittämättömän hyvässä kunnossa.

Se miksi kyseinen leirintäalue on festareiden aikaan paras, löytyy varmaan lähinnä siitä, että sinne tosiaan saa ajaa autolla ja käsittämättömien festarihökkeleiden keskellä ei todellakaan käy aika pitkäksi.

Edellisinä vuosina leirintä on ollut aivan täynnä (kuten festaritkin) mutta tänä vuonna saimme viettää Provinssin hieman väljemmin asutetulla leirintäalueella. Koko festarit taisivat vähän flopata tänä vuonna, sillä kaksipäiväisillä juhli ensimmäisenä päivänä vain 10 000 juhlijaa (vrt. Ruisrockissa avauspäivän saldo 35 000 ihmistä). Toivottavasti asia korjaantuu ensivuoteen mennessä, sillä Provinssirock ei saa kuolla!

 

Seinäjoen Leirintäalue sijaitsee Törnävän alueella, osoitteessa Törnäväntie 29 60200 Seinäjoki.

Leirintäalueeseen voi tutustua paremmin vielä osoitteessa: http://www.tp-seinajoki.fi/leirintaalue.html

 

- S A R A -