PROVINSSIROCK: FESTARIPÄIVÄ 2

PERJANTAI, 04. HEINÄKUUTA 2014

Kisakunto ei pettänyt edelleenkään.

Toinen virallinen festaripäivä, meille jo kolmas valkeni jälleen varsin lämpimänä. Oli vaikeaa uskoa edellisyön nollakelejen jälkeen, että on olemassa asia nimeltä lämmin ja aurinkoinen sää, mutta niin vain oli! Lähdimme aamupäivällä kauppareissulle, jonka jälkeen trangia pääsi taas pussistaan ja valmistin festarioloihin verrattaen kuulemma liian monimutkaista ruokaa, eli italianpataa...

Kun Italianpata oli vedetty naamariin, päätin ottaa pienet nokoset ennen festarialueelle lähtemistä. Ennen kello viittä lähdimme kohti aluetta ja Riston keikkaa. En tällä kertaa juuri heränneenä ollut siinä mielentilassa, että Risto olisi täysin purrut, joten katsoin vain puolet keikasta ja lähdin seikkailemaan toviksi alueelle.  

Risto pisteli menemään Rumba-teltassa.

Hienoja koristeita roikkui pitkin Törnävää!

 

Pian olikin Samuli Putron keikka ja voi että se olikin hyvä! Kaiken huipensi se, että viimeisen ''Mitäpä jos" -kappaleen aikana lavalle kapusi mukaan Seinäjokelainen Jussi -kuoro. Esitys oli niin vaikuttava, ettei kyyneleet olleet kaukana. Kappale on erityisen rakas muutenkin ja harmaahapsinen kuoro perinteisissä pohjanmaalaisissa juhlapuvuissa sai kyllä ihon kananlihalle. Hienoa esityksessä oli myös se, että se oli ensimmäinen kerta kun Jussi -kuoro kapusi Provinsissa lavalle ja vieläpä päälavalle.

 

Samuli Putron jälkeen lähdimme takaisin leirintään, jossa oli poissaolomme aikana kehkeytynyt varsin riehakas meininki. Aivan mahtavien ihmisten kanssa sai kyllä nauraa itsensä aivan kipeäksi, kunnes jälleen oli aika lähteä takaisin alueelle, tällä kertaa katsomaan legendaarista punk-orkesteria Kakkahätä-77:aa.

Yhtyeen keulahahmo Teemu Bergman on tunnettu aikamoisena rääväsuuna ja Kakkiksen keikalla kohtalaisen räävitöntä huumoria saatiin kyllä kuulla yllin kyllin. Aidolla punkmeiningillä läpi vedetty keikka jäi mieleen  kaikista parhaimpana keikkana koko festareiden aikana. Äärimmäisen tiivis tunnelma Sakko -lavalla teki keikasta todella intensiivisen, eikä sen aikana ainakaan tylsistynyt kun katsoi aivan käsittämättömän onnelista festariporukkaa jotka huusivat ja tanssivat orkesterin tahtiin. 

Sakkolava ja Kakkahätä-77

Kakkahätä-77 jäi festareiden viimeiseksi kokonaiseksi keikaksi, joten ei käy kieltäminen, etteikö se olisi ollut varsinainen kirsikka kakun päällä. Tämä jälkeen pyörin vielä tovin alueella ja kävin Zanzibar -lavan katsomassa vielä Black Lizardin keikkaa, josta suuntasin viel päälavan suuntaan jossa M.I.A. revitteli. Kyseinen artisti ei kiinnostanut kuin puolikkaan kappaleen verran joten lähdin viettämään iltaa takaisin leirintään.

Leirinnässä oli edelleen kohtalaisen hulvaton meininki ja istuimme tuoleissamme pitkälle yöhön, kunnes kylmyys voitti ja menin nukkumaan. Aamulla meitä odotti enää lähtö pois Seinäjoelta ja kukapas muu kuin minä sai pestin ajaa meidät takaisin Helsinkiin. 

M.I.A:n keikan päätteeksi eturivin tyttöjä onnisti, sillä kuulemma osa heistä pääsi lavalle keikkumaan!

Huomenna olisi määrä suunnata Turkuun ja Ruissaloon, sillä Ruisrock 2014 on täällä! 

 

Hyvää perjantaita :-)

- S A R A -