RUISSALOSSA TAVATAAN

TIISTAI, 01. HEINÄKUUTA 2014

Ruisrock tulee jälleen!

Provinssirock on nyt takana päin ja huh! Oli ihan mahtava reissu. Tapasin paljon ihania ihmisiä ja sain viettää aikaa hyvässä seurassa, näin mahtavia keikkoja ja nautin täydellisestä festaritunnelmasta. Puhelin on tupaten täynnä kuvia ja ideoita erilaisita postauksista, joita alkaa pikkuhiljaa ilmestyä blogiin. 

Ennen kuin alan purkaa aurinkoisen Provinssirockin tapahtumia tänne, on aika muistuttaa myös itseään siitä, että perjantaina olisi taas lähtö ja tällä kertaa kohti Turkua ja Ruisrockia... Toivottavasti myös Ruissia saataisiin juhlia yhtä hyvässä säässä kuin Provinssia. 

Mutta nyt asiaan:

Jo 45. Ruisrock vietetään Turun Ruissalossa tulevana viikonloppuna 4.-6. heinäkuuta. Festivaalialue lavoineen ja ravintoloineen rakentuu parhaillaan Ruissalossa ja portit aukeavat festarikansalle perjantai-iltapäivänä neljältä.

Viikonlopun aikana Ruisrockin viidellä lavalla esiintyy yhteensä 66 artistia ja festarivieraat saavat nauttia Ruisrockin historian laajimmasta alueohjelmasta. 18 ulkomaisesta artistista lavoille nousevat muun muassa supertähdet David Guetta, Lily Allen ja Wiz Khalifa sekä ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvat Future Islands, Tame Impala, The 1975 ja Icona Pop. Ruissalossa tullaan kokemaan myös animaatioyhtye Studio Killersin sekä Pepe & Saimaa -kokoonpanon ensimmäiset keikat. Konkariosastoa edustavat muun muassa ”Smash”-läpimurtoalbuminsa kokonaisuudessaan soittava The Offspring, brittipopin pioneeri Suede ja Ranskan indiepop-suuruus Phoenix.

Tänä vuonna ennakkomyynti on ollut erityisen vilkasta ja 65 000 kävijän yleisötavoitetta povataan täyttyvän kirkkaasti. Festivaaleilla nähdään artistien ja laajan alueohjelman lisäksi myös uudenlaisia makuelämyksiä. Perinteisillä makkaraperunoilla saa varmasti vatsansa täyteen, mutta kyltymättömälle kulinaristille uutta maisteltavaa tarjoaa esimerkiksi Hans Välimäen uusi Rikhards at Ruissalo -ravintola. Kuivin suin ei myöskään tarvitse Ruisrockia viettää, sillä anniskelualueilla on uutuuksina mukana niin erikoisoluita kuin vuosikertasamppanjoita. 

Festivaalikävijää auttamaan on jälleen tänä vuonna Ruisrock-mobiilisovellus, joka on nyt ladattavissa ilmaiseksi iPhone-, Android- ja Windows-puhelimiin. Viime vuosina suuren suosion saaneen sovelluksen avulla voi muun muassa luoda oman konserttiaikataulunsa.

Jos lippuja ei vielä taskusta löydy, suosittelen ostamaan ne pikaisesti! Yhden, kahden tai kolmen päivän lippuja on myynnissä Tiketissä ja Lippupisteissä ympäri Suomen!

Ruissalossa tavataan!

Tässä olen lähdössä Provinssiin, katsotaan mikä fiilis Turunjunaan astuessa.