HELSINKI-PÄIVÄ

PERJANTAI, 13. KESÄKUUTA 2014

Sateen pilaamat kaupunkifestarit ja säämasennusta

Helsinki-päivä, jota olin odottanut kohtalaisen paljon, meni aikalailla pieleen. Koko kaupunki olisi ollut täynnä tapahtumia joihin olisin halunnut osallistua, mutta yksinkertaisesti sää oli aivan karmea. Vettä satoi aamusta asti aivan kaatamalla, eikä pahemmin huvittanut lähteä puistojumppaan tai maalaamaan graffiteja... Olisihan sitä voinut mennä vaikka ateneumiin katsomaan Tove Janssonin näyttelyä, mutta sade sai pysyttelemään sisätiloissa melkein koko päivän.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oli hilpeän näköinen Helsinginkatu.

Illalla päätin rohkaista mieleni, vedin saapikkaat jalkaan ja takin niskaan ja lähdin Kaisaniemeen katsomaan Radio Aallon Helsinki päivän -konsettia. Kun pääsin festareille, siellä oli enää jäljellä Kaija Koon keikka, eikä sekään nyt kauheasti kiinnostanut eli napsin muutaman kuvan ja lähdin alueelta pois.

Kaisaniemessä oli myös iloinen tunnelma :D

Harmittaa ihan älyttömästi, että koko Helsinki-päivä meni aivan pieleen sään takia. Jos olisi ollut aurinkoista (tai ei olisi satanut), olisin varmasti viihtynyt pidempään Radio Aallon konsertissa ja päässyt tutkimaan kaikkia niitä ruokakojuja ja muita telttoja alueella! Tai ylipäätänsä kiertänyt kaupunkia, sillä Helsingin kaupunkitapahtumat ovat aina ihania hyvän mielen -tapahtumia. 

Harmittaa muutenkin, että koko alkukesä on ollut todella sateinen ja kylmä. Pohdin eilen ratikassa istuessani, että en muista milloin olisin viimeksi kesäkuun puolessa välissä hytissyt nahkatakki päällä...

Ainoa hyvä sää tälle viikolle sattui (onneksi) keskiviikolle, kun olin isoisäni kanssa Linnanmäellä kävelyllä ja katselemassa laitteita (kokeilimme myös onneamme onnenvedossa, hah!). Koska taivas oli kirkas ja aurinko paistoi, sain muutaman hyvän kuvan Helsingin kattojen yltä, kun kävimme Panorama -laitteessa, joka on ilmainen. (Vinkki: Linnanmäellehän ei tosiaan maksa mitään sisälle, vaan sinne voi mennä myös katselemaan meininkiä, ja ostaa vaikka yhden laitelipun jos haluaa käydä vaikka koeajamassa Lintsin uuden laitteen Kingin!) Käyn itseasiassa keäsisin aika usein Lintsillä kahvilla, koska onhan se nyt hauskaa vaihtelua kaupungin muiden kuppiloiden rinnalla. 

Toivottavasti huomenna olisi hieman parempi sää, kun vietämme hyvän ystäväni 20-vuotissynttäreitä ja tarkoitus olis pitää grillijuhlat.
Nyt siis sormet ja varpaat ristiin, että huomenna saisimme nauttia auringosta.

- S A R A -