Päivä Porvoossa

MAANANTAI, 21. HEINÄKUUTA 2014

Turisti-info

Heissulivei!

Koska kotimaamatkailu on aina niin mukavaa, niin päätin tehdä postauksen, jossa annan teille vaihtoehtoja ” for a day in Porvoo”! Ja etenkin annan teille vastauksen kysymyksiin, miksi tulla Porvooseen, mitä täällä on ja mitä täällä voi tehdä.

Kannattaa saapua aamusta, niin teillä on koko päivä aikaa seikkailla Vanhassa kaupungissa, käydä rannalla, syödä, istua terassilla joenvarrella, käydä museoissa tai ehkä jopa höyryjuna-ajelulla!

Vaikka kesä on jo pitkällä, niin vielä kerkeätte höyryjunalle, viimeinen ajelu lähtee 2.8. ja hintaa matkalle tulee aikuiselta 20€. Tämähän järjestetään viimeistä kertaa Porvoossa tänä kesänä, joten jos aiempina vuosina on tehnyt mieli sukeltaa menneitten aikojen junaan, niin nyt alkaa olla viimeiset mahdollisuudet!

Porvoossa on loistavat mahdollisuudet valokuvaukseen sen upeiden vanhojen rakennusten, luonnon ja joen ansiosta.

Vaikka Porvoon Vanha Kaupunki on pieni verrattuna esim. Tallinnan omaan, riittää siellä silti suloisia pieniä putiikkeja, gallerioita ja ihania sisustusliikkeitä unohtamatta upeita ravintoloita ja kahviloita käydyksi läpi! Vanhassa kaupungissa on tunnelmaa ja turisteja siellä vilisee etenkin lämpiminä kesäviikonloppuina. Pienehköstä alueesta kiittävät myös jalkasi, kun et joudu kävelemään niitä ihan puhki! ;)

Koska päivänne aikana koette jossain vaiheessa kuitenkin nälkää, niin ei hätää Vanhalla Porvoolla on tarjolla rutkasti ravintolavaihtoehtoja. Olin hetken töissä (tosiaan siis vain hetken, tajusin ettei tarjoilijan homma oo ihan mua varten) ravintola Timbaalissa, joka on Suomen ainoa etanaravintola. Joten jos haluatte kokea uusi makunautintoja, niin suosittelen! Timbaalista saa myös muutakin kuin vaan etanoita, esimerkiksi keittoja, salaatteja, kalaa… Jos ette halua syödä, niin ravintolalla on idyllinen sisäpihaterassi, jossa voitte nauttia kaupungin parhaat mojitot! Huomioikaa kuitenkin, että Vanhan Kaupungin ravintoloiden hinnat ovat hieman korkeammat. Edullisemmaksi lounaspaikkavaihtoehdoksi suosittelisin Ruokapaikka Hanna-Mariaa, josta saa suomalaista kotiruokaa, mutta joka sijaitsee silti Vanhassa Porvoossa ja onkin Porvoon suosituin lounasravintola.

Sitten tällainen pieni vinkki, jos olette suunnittelemassa elokuulle retkeä Porvooseen, sillä Ostosten Yö -tapahtuma järjestetään Vanhassa Porvoossa 29.8. Ohessa olevasta kuvasta tapahtumasta selvinnee loput! Jos olette Helsingistä päin tulossa, niin kannattaa jättää auto kotiin ja tulla sen sijaan perinteikkäästi bussilla, jolla kestää vain 50minuuttia perille. Busseja Helsinki-Porvoo-Helsinki välillä menee tiheään ja opiskelijalippu maksaa vain 5,90€.

Muita vierailun arvoisia kohteita Porvoossa on Taidetehdas, jossa on meneillään nyt Tove Janssonin ”Tove ja saaristo”-näyttely 30.8. asti. Näyttely on osa valtakunnallista Tove100 juhlavuotta. Sisäänpääsymaksu on vapaaehtoinen. Lisäksi, jos haluatte autolla päästä pidemmälle rannikolle, niin suosittelen edelleen Emäsalossa vierailua (enemmän juttua Emäsalosta ”Porvoon parhaat biitsit”-postauksessani). Kävin siellä taas viime viikonloppuna ja metsässä oli jopa mustikoita!

Mielestäni Porvoo on loistava vaihtoehto päiväretkikohteelle, kun haluatte sitten yksin tai kavereiden, perheen tai kumppaninne kanssa hetkeksi pois samoista kulmista! Tulkaa vaikka piknikille tai muuten vaan nauttimaan kesäpäivästä, täällä ei varmasti tule tylsää!

 

Reetta