Tallinnan olutfestivaalit

MAANANTAI, 14. HEINÄKUUTA 2014

Õllesummer 2014

Vietin viime viikonlopun Tallinnassa, tarkoituksena oli käydä ehkä Pärnussa sään salliessa ja olutfestareilla Laululavan luona. No, ensimmäinen ei tietenkään onnistunut, sillä lauantaiaamuna sää näytti aika viileältä ja tosi tuuliselta, joten rantakaupunkina tunnettu Pärnu ei ehkä ollut paras mahdollinen vaihtoehto. Niinpä aamupäivä kului Vanhassa kaupungissa ja Viru Keskusessa kierrellessä. Vanhassa kaupungissa on yks erittäin hyvä virolainen ravintola - Peppersack. Sieltä saa kohtuuhintaan tosi herkullisia ja just sopivan kokoisia annoksia, suosittelen! Ite otin porsaan sisäfilettä, lohkoperunoiden, grillattujen vihannesten ja oluisen paistetun hapankaalin (maailman parasta!) kera, josta maksoin reilut 15e. Ruuan ja upeen sijainnin lisäksi ravintolan palvelu on hyvää luokkaa.

Saavuimme Tallinnaan perjantai-lauantai välisenä yönä ja olimme varanneet hotellin aivan sataman läheltä City Hotel Portuksesta. Kuitenkin lähtöpäivänä minulle soitettiin hotellista ja kerrottiin hotellin olleen ylibuukattu ja meidät siirrettiin Hotel Metropoliin, joka myös oli kolmen tähden hotelli ja n. 10minuutin kävelymatkan päässä satamasta, aivan keskustan läheisyydessä (Rotermannissa). Koska varaamamme hotelli oli ollut todella halpa muihin hotelleihin verrattuna (92e/2yötä, 2henkilöä, sis. aamupalan) niin saimme myös tämän toisen hotellin samaan hintaan, joskin siellä yksi yö kahden hengen huoneessa olisi maksanut 95e. Saimme siis kaksi yötä yhden hinnalla! ;) Ihan hyvä diili. Hotelli oli yleiskuvaltaan siisti, mutta joitain puutoksia huoneessa oli. Esimerkiksi ilmastointi puuttui ja ikkunat olivat todella ohuet, joten yöllä kuuluvat äänet ulkoa häiritsivät nukkumista etenkin kun ite oon aika herkkäuninen... Lisäksi "safetyboxia" ja jääkaappia ei ollut huoneessa ja tv oli aikas pieni, vaikka sitä ei tullut edes avattua koko viikonlopun aikana. Aamupala oli erittäin maittava, sieltä löytyi perus leipätarvikkeita, puuroa, munakokkelia, nakkia, hedelmäsalaattia, kahvia, teetä ja mehua. Hotellin aulasta pääsi myös Koskenkorva karaokebaariin, joka oli tietenkin suomalaisten suosiossa.

Palataan lauantaihin. Jokakesäiset olutfestivaalit Tallinnassa vetivät myös meidät paikalle Lasnamäellä sijaitsevalle Laulalavalle, jonne matkasimme kätevästi hotelliltamme taksilla, joka maksoi about 5euroa. Lasnamäelle pääsee helposti myös 35 ja 44 busseilla Viru Keskusen bussiterminaalista, busseja kulkee usein, muttei enää klo. 24 jälkeen. Mut okei, sit niihin festareihin! Oon lapsesta asti käynyt ko. festareilla, mikä kertookin siitä, että ne ovat kaiken ikäisten suosiossa. Poikakaverini, joka oli ensimmäistä kertaa Õllesummerilla piti merkille asioita, joita en itse enää huomaa käytyäni siellä niin monesti. Esimerkiksi ruokakojuja on huomattavasti enemmän mitä Suomen festareilla ja ihmiset käyttäytyvät paljon mallikkaammin mitä Suomessa… esimerkiksi järjestyksenvalvojia ei nähty kertaakaan alueella. Ja totta kai hintataso on jotain aivan muuta mitä meillä täällä… 2-3euroa juomat ja iso ruoka-annos, joka sisälsi lihaa, hapankaalia, perunoita ja salaattia maksoi 5euroa. Alueella oli tarjolla benjihyppyä ja tivolilaitteita, musiikkiesityksiä, jalkopallostudio, disko ja ynnä muuta tekemistä. Me keskityttiin enemmänkin nauttimaan tapahtumasta ja siihen juomapuoleen. Festarithan kestivät keskiviikosta lauantaihin ja viikolla siellä oli esiintynyt mm. Bastille ja Hurts. Kannattaa käydä ensi kesänä, jos ette ole vielä käyneet! Sisäänpääsy maksoi 15euroa.

Sunnuntaina laivamme takaisin kohti Helsinkiä lähti klo. 18, joten kerkesimme käydä vielä uudestaan Lasnamäellä, jossa on superhalpaa käydä kampaajalla... Leikkuutin n.10-15cm hiuksistani enkä tainnut maksaa enemmän kuin 10e. Kävimme vielä Viru Keskusessa sijaitsevassa Amarillossa, joka ei taas loistanut palvelultaan niinkään... odottelimme jonkun vartin, että meille tuotais edes menut ja toivotettais tervetulleiks, mutta ei, jouduin itse menemään terassilta sisälle, jossa seisoskeli ainakin kuusi tarjoilijaa, eikä kukaan tehnyt elettäkään auttaakseen minua. No sain kuin sainkin tarjoilijan lopulta pöytäämme... ruoka oli perus Amarillosafkaa, mitä Suomestakin saa tosin paremmalla palvelulla ja samalla hinnalla.

Tässä oli pikapostaus mun viikonlopusta, äkkiä syömään, paluu arkeen ja töihin ottaa leiriytyjiä vastaan Kokonniemeen! ;)

Reetta