Helsinkiä pakoon mä soudan...

PERJANTAI, 04. HEINÄKUUTA 2014

terdellee!

Bloggaaminen on vähän viivästynyt, sillä sain tällä viikolla kuulla tulleeni hyväksytyksi Helsingin Haagan toimipisteen matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelmaan! Aika on siis kulunut enimmäkseen töissä ja asuntohakemuksia täytellessä. Harmittaa luopua mun Porvoon Kamppula-ghettohoodeista tai ei varsinaisesti Kamppulasta tai edes siitä, että kauppa on 50metrin päässä, mutta tästä kämpästä. Vaikka tänne alussa vähän epäilyttikin muuttaa (googlettakaa Gammelbacka/Kamppula, niin ymmärrätte miksi) ja välillä opiskelijabileistä yöllä talvella kotiin palaaminen pelotti, niin en pääse yli siitä että tää kämppä on ihana. Tuntuu turhauttavalta edes haaveilla tän tasoisesta kämpästä 500euron vuokralla Helsingissä. Ehkä on tyydyttävä sitten johonkin opiskelijasoluun, jos Hoasilta tärppäis. Kaikkeahan ei voi saada...

Koska mun ajatukset on tällä hetkellä aikalailla Helsingissä ja ehkä vähän myös mun ens viikon ensimmäisessä kesäviikonloppuvapaassa – Tallinnassa, en oo nähnyt tai tehnyt just mitään, mistä haluisin erityisesti kirjottaa. Paitsi yhdestä jutusta! Viime lauantaihan oli ihanan pirtsakkaan aurinkoinen päivä koko sen sateisen viikon keskellä, joten silloinhan oli suunnattava terdelle! Porvoossa on aiemmin ollut enemmän joenvarsiterasseja, mutta enää siellä on jäljellä Porvoon Paahtimo, Wilhelm Å, Jokiranta Café ja Ravintolalaiva Glückauf. Viimeksi mainittu päätyi meidän vierailun kohteeksemme niinkin yksinkertaisen syyn kuin musiikin takia. Ravintolassa täytyi olla parempi meininki kuin muissa joenvarsiterasseilla, sillä eihän muualta edes kuulunut musiikkia (mulle tää ainakin on ihan must-thing). Heinäkuussa Glykissä soittaa DJ keskiviikosta lauantaihin klo. 19.30 eteenpäin. Ainakin nuoria tää vetää sisään!

Kuulin sisäpiirijutun - tai huhuksiko niitä kutsutaan, että joku porvoolainen, joka asuu niissä punaisissa taloissa joenvarrella olisi ostanut osan joenvarsiterasseista niistä aiheutuvan metelin takia, joka pilaa myös joenrantaidyllin. Liekö pitää paikkansa, mutta ainakin kuulostaisi mahdolliselta!

Äääh tulipas haikeus, kun tajusin, etten vietä Porvoossa enää kun reilun kuukauden ennen Helsinkiin muuttoa. Täytyykin joku aurinkoinen päivä pakata järkkäri reppuun, ottaa pyörä alle ja suunnata viimeisiä kertoja Vanhaan kaupunkiin. Tulevaisuudessa tuun olemaan ylpeä, kun voin kertoa asuneeni Porvoossa. Kun vielä osais nauttia tästä kauniista kotikaupungista ja hengata vähän muuallakin kuin Kamppulassa ja töissä (vaikka sitten siellä terdellä!).

Aurinkoista viikonloppua ja ihania festarisäitä Ruisrockiin, meikä on töissä!

Reetta