Porvoon parhaat biitsit

TORSTAI, 26. KESÄKUUTA 2014

Auto alle ja menoks

Tänään paljastankin Porvoon ja sen lähialueen parhaimpia uimapaikkoja tai vaan upeita maisemakuvaukseen soveltuvia mestoja (uimaan kun näillä säillä niin tekeekin mieli...). Kuten allaolevasta lehtijutusta huomaa, niin Porvoossa tosiaan riittää noita rantsuja, mutta ne myös eroaa toisistaan tosi paljon riippuen haluaako vierailija hiekkarannan, nurtsirannan, kivikkorannan, hitaasti tai nopeasti syvenevän rannan tai ehkä lähellä keskustaa sijaitsevan hiekkakuoppatekorantsun.

Porvoossa melkeinpä tarvii kyllä oman auton halutessaan matkustaa kunnon rannalle, sillä Kokonniemen maauimala ei ihan kaikkia sytytä. Ite pyöräilen joka päivä tän maauimalan ohi, mutta en oo vielä kerenny kokeilee sitä (liekö koskaan kokeilenkaan...) johtuen ehkä epäilyksistäni veden puhtauden suhteen. Paikka silti soveltuu mainiosti tavan auringonottoon ja aurinkoisina päivinä siellä kyllä näyttää olevan porukkaa! Lisäksi maauimalassa on hyppytorni, jos sinne asti uskaltautuu.

Sondby on sitten tää porvoolaisten suosikki (niin oon ainakin ymmärtänyt). Mainitsinkin jo paikasta hieman edellisessä postauksessani, mutta kerrataas vielä. Sehän on siis ihan rannikolla, Suomenlahdella. Autolla keskustasta matkustaa noin puolisen tuntia ja matkaahan on se 20kilometriä. Biitsiä Sondbyllä on tarjottavanaan kahta eri sorttia. Ensimmäinen, joka sijaitsee lähempänä keskustasta tultaessa on hitaastisyvenevä hiekkaranta ja toinen syveneekin nopeammin. Mielestäni alue on nättiä ja ulappa näkyy kauniisti uidessa. Vesi on kuitenkin merivettä (ketkä siitä pitävät ja ketkä ei) ja lisäksi alueella tuulesi todella pahasti vierailtuani siellä, en tosin tiedä tuuleeko siellä aina niin paljon - tuskin? Porukkaakaan siellä käydessäni ei ollut, joten ehkä valitsin vain väärän päivän uimiseen, etenkin kun kyseessä oli talviturkin heitto!

Nurtsibiitsiksi Porvoossa soveltuu Hasselholma, paikka on järven rannalla. Oon tosi huono antaa ajoneuvoja, että kehotan teitä mielummin lukee ton lehtijutun, ottaa osoitteen ylös ja laittaa sen vaikka gepsiin, niin löydätte paremmin perille kuin että lukisitte mun ohjeita... Alueesta jäi hyvä fiilis, vaikka vaan aurinkoa laiturilla olinkin ottamassa. Ainut asia, mikä harmitti oli että nurtsille päästettiin koiria, jotka sitten tietysti pissii ja kakkaa sinne, kun ihmiset sitten kävelee paljain jaloin siellä... koirien tuontihan oli kielletty alueelle, mutta ilmeisesti auringonpalvojat ja muut asiakkaat eivät noudata sääntöä.

Aaah! Ja nyt pääsen kertomaan MUN lemppari"biitsistä" ja ehkä lempparipaikasta koko Porvoossa! Nimittäin *rumpujen pärinää* - Emäsalo! Sitä ei ookkaan mainittu ees liittämässäni lehtijutussa, sillä se soveltuu ehkä paremmin chillailu-/valokuvausmestaksi kuin auringonottoon. Kyseessä on siis kivikkoranta meren rannalla. Niin kaunista! Ja sinistä! Meri on aina ollut ihan tyyni, kun olen käynyt siellä ja siellä saa ihan huippumakeita kuvia! Emäsalossa on myös grillausmahdollisuus. Suosittelen.

Porvoon läheisyydessä, Sipoossa tai tarkemmin Söderkullassa on myös paljon järvirantsuja. Paras niistä on ehdottomasti Pilvijärvi. Sinne taitaa mennä Porvoosta bussikin. Autolla saavuttaessa parkista joutuu maksamaan 3euroa, mutta se on pieni hinta niin hyvästä rannasta. Kuumina kesäpäivinä paikka saattaa kyllä olla ihan täynnä, joten kannattaa saapua ajoissa. Pilvijärvellä on rantalentisverkko, hyvin tilaa, kioski, ulkohuussit, pukkarit ja grillausmahdollisuus. Järven pohja on hiekkaa, ja vesikin on kirkasta! Kaiken lisäksi ranta sijaitsee sen verran hyvällä paikalla alhaalla, että siellä harvemmin tuulee!

Toivotan hyviä rantakelejä... ainakin sitten loppukesälle! ;)

Reetta