Vesiputous komeimmillaan

PERJANTAI, 03. TOUKOKUUTA 2019

Korkeakoski, Maaninka

Kevät on luonnossa liikkujan kulta-aikaa. On hauska katsoa miten luonto herää kesään. Vesiputouksilla käynti kannattaa ajoittaa keväälle juuri siihen, kun kyseisen paikan jäiden ja lumien sulaminen on parhaassa vauhdissa. Näin näkee komeimmat kuohut.

Vappupäivän kunniaksi lähdimme retkelle Korkeakoskelle Kuopion Maaningalle. Vierailuaika oli juuri oikea, retkeijöitä riitti ja kuohut olivat tosiaan komeita.

Korkeakoski on Suomen korkein vapaana virtava koski. Sen korkeus on noin 36 metriä. Vesiputouksen lisäksi alueella on luontopolku. Korkeakoski sijaitsee Pohjois-Savossa Maaningan Tuovilanlahdessa. Kuopiosta matkaa tulee noin 60 kilometriä.

Vesiputoukselle on helppo mennä lasten kanssa, parkkipaikalta on lyhyt kävelymatka. Parhaille katselupaikoille on tehty polut ja kävelysillat, ja hyväkuntoiset portaat vievät rotkoon, joten putousta pääsee ihailemaan myös alhaalta. Putouksen välittömässä läheisyydessä on nuotiopaikka vaikkapa makkaran paistoon. Kesäaikaan vesiputouksen parkkipaikalla on avoinna kioski.

Suosittelen!