Riisa

TORSTAI, 27. SYYSKUUTA 2018

Suomen ortodoksinen kirkkomuseo

Riisa on yksi näyttävimmistä museoista, joita Suomesta löytyy. Riisan näyttelytiloihin astuessa tuntuu kuin kiire ja melu katoaisivat maailmasta. Toinen toistaan vaikuttavammat esineet ja taulut kutsuvat tutkimaan niitä tarkemmin.

Mikä on Riisa?

Riisa tulee venäjänkielen sanasta, joka tarkoittaa metallista valimistettu, ikonia suojaavaa koristeellista suojalevyä. Riisaa pidetään ikonin kuvan päällä.

Suomen ortodiksinen kirkkomuseo

Museo sijaitsee Kuopiossa ja se on yksi kansainvälisesti huomattavimmista ortodoksista kirkkomuseoista. Riisan tehtävänä on tallentaa, säilyttää, tukia ja esitellä Suomen ortodoksisen kirkon historiaa ja sen ainutlaatuista kulttuuriperintöä.


Suosittelen poikkeamista Riisan rauhassa ja kiitän Riisan henkilökuntaa ystävällisestä opastuksesta!

Museon omin sanoin: RIISA on museo, jolla on sielu.