Riian syntytarina

MAANANTAI, 10. HEINÄKUUTA 2017

Riika - vol 3

Monella kaupungilla on mielenkiintoisia syntytarinoita. Yksi mielenkiintoisimmista kuulemistani on Riian syntytarina.

Riian legenda kertoo kuinka kauan sitten ennenkuin Riikan kaupunki perustettiin, vahva mies Big Christopher kuljetti ihmisiä Daugava-joen yli. Eräänä yönä Big Christopher kuuli lapsen itkua joen toiselta puolelta. Christopher lähti heti noutamaan lasta. Joen puolessa välissä lapsi muuttui painavammaksi ja painavammaksi, niin että Cristopher jaksoi hädin tuskin kantaa lapsen joen toiselle puolelle. Laskettuaan lapsen maalle Chistopher painu väsyneenä maahan ja nukahti. Aamulla herätessään hän näki suuren kultasäkin lapsen tilalla. Nämä rahat käytettiin aikanaan kaupungin - Riika - perustamiseksi.

Toinen versio on, että Cristopher kantoi Kristus-lapsen joen yli ja taakka muuttui painavammaksi sitä mukaan, mitä suuremmaksi ihmisten syntitaakka kasvoi.

No, jokainen uskoo kumpaa versiota haluaa....

Avainsanat :