Kesäpäivä Korkeasaaressa

PERJANTAI, 09. KESÄKUUTA 2017

Eläinpuisto suurkaupungin kyljessä

Korkeasaaren eläinpuisto on perustettu jo 1889 eli puisto viettää 128-vuotissyntymäpäiviään tänä vuonna. Eläinpuisto on varmasti yksi Helsingin suosituimpia nähtävyyksiä.

Päätin ottaa Korkeasaaren reissustani kaiken irti ja hyppäsin vesibussin Kauppatorilta. Matka kestää noin 20 minuuttia ja varsinkin ruuhka-aikaan on varmasti nopeampi keino päästä kohteeseen kuin bussi. Saapumisohjeet löytyvät täältä »

Vesitse saareen saapuessa pääsee ensimmäiseksi tutustumaan epäilemättä saaren kiinnostavimpaan osaan, kissalaaksoon. Lämpimänä päivänä kissalaaksossa lienee rauhallisempaa petojen vetäessä päiväunia, mutta tällä kertaa kissalaakson kuningas otti kävijät vastaan kuuluvilla karjaisuillaan (kuva 1). Kissalaaksossa pääsee tutustumaan myös muihin kissapetoihin, mm. amurintiikeriin (kuva 2) ja amurinleopardiin (kuva 3).

Kierros jatkuu ja vastaan tulee monia tutumpia eläimiä; leikkisä saukko, riikinkukot (kuva 4), hirvet, metsäpeurat ja monet muut kunnes kulkijan tie vie karhulinnaan. Mitäs siellä puuhaillaan tänään? No, oikein makeat päiväunet menossa (kuva 5)... melkein alkaa itseänikin nukuttamaan katsoessani leppoisaa kellimistä.

Keskisessä saaressa majaansa pitävät mm. milu (kuva 6), kamelit (kuva 7) ja ihastuttavat kengurut (kuva 8). Varaakohan kuvan kaveri ruuan kokonaan itselleen vai onko ruokakaukalo tarhan paras nukkumapaikka?

Päätän kierrokseni Africasia-taloon, jossa asustavat mm. gundit (kuva 9) ja pikkumangustit (kuva 10).

Korkeasaari on kesäaikaan avoinna joka päivä kello 10-20.

Korkeasaaren nettisivuilla on paljon sen asukkaiden kuvia ja hyödyllistä tietoa eläimistä. Kannattaa tutustua ensin niihin ja sen jälkeen pakata eväitä reppuun ja suunnata itse eläinpuistoon!