Tunnelmia Rockcockista

TIISTAI, 02. ELOKUUTA 2016

Aurinkoisimmalla ja kauneimmalla festarialueellaAurinko hellii, ihmiset ovat iloisella tuulella, järvi- ja puistomaisema, alueelle on helppo tulla, myös alueen ulkopuoliset palvelut ovat lähellä. Kaikki nämä toteutuvat Kuopion Väinölänniemellä ja Kuopio Rockcock -festareilla.

Vänärille kokoontui heinäkuun viimeisenä viikonloppuna noin 18 000 rokkivierasta, perjantain rokkipäivä oli loppuunmyyty. Väkeä riitti laidasta laitaan, musiikkikattausta ei rokkigenreen kokonaisuudessaan saa istumaan millään, mikä on vain hyvä asia meidän vieraiden kannalta. Siinä missä toisaalla rokkasivat Santa Cruz ja Stami1na, toisaalla Jari Sillanpää laulatti yleisöä. Tätä on suomalainen kesäviikonloppu parhaimmillaan!

Kuten jo aiemmin kirjoitinkin mieleenpainuvin rokkivieras mitä vastaani tuli oli alle kouluikäinen pikkutyttö, joka isänsä sylissä lauloi mukana kaikki Antti Tuiskun biisit. Mutta ketä muita artisteja festarivieraat olivat tulleet katsomaan?

Kaverukset Minna ja Johanna olivat saapuneet Vänärille Tampereelta. Kuopiossa naiset ovat vierailleet aiemminkin, mutta Rockcockissa he olivat ensimmäisen kerran. Erityisesti naiset odottivat Whitesnaken ja The Soundsin keikkoja.

Joensuulaiset Anna ja Markku olivat varta vasten tulleet katsomaan Apulantaa. Myös heille kerta oli ensimmäinen Rockcockissa, mutta ei kuulemma viimeinen. Erityiskiitokset pariskunta antoi aurinkoiselle säälle ja vieraanvaraisille kuopiolaisille.

Kuopiolainen kuuden henkilön iloinen seurue omien sanojensa mukaan aikuisia naisia ja herrasmiehiä oli saapunut katsomaan Jari Sillanpäätä (erityisesti aikuiset naiset) ja lauantaina heitä kiinnosti eniten Popeda.

Ja ketkäs saivat parhaiten kirjoittajan huomion? No, tietysti Pate ja Costello, Klamydia, Battle Beast ja Reckless Love. Positiivisin yllätys oli ehdottomasti Antti Tuisku, jonka näin nyt ensimmäistä kertaa livenä. Edelleen huomaan hyräileväni "...keinutaan Eteen ja taa taa en haluu lopettaa..."

Rokkimimmi kiittää ja kuittaa kesän 2016 rokin osalta, vetää jakkupuvun päälle, suuntaa työpaikalleen ja alkaa laskea päiviä tulevaan kesään!