Kuopio Rockcock rokkaa vol 2

SUNNUNTAI, 31. HEINÄKUUTA 2016

Rokkimimmin salainen puoli paljastuu

Toinen Rockcock-päivä valkeni aurinkoisena, vaikkakin taivaalla olikin huolestuttavasti tummia pilviä. Onneksi sade pysyi poissa, joten mikään ei estänyt rokkikansaa. Järjestäjien ilmoituksen mukaan Rockcockissa kävi 18 000 henkilöä.

Edellisen päivän ja illan aiheuttamasti univajeesta johtuen tie vei Vänärille vasta hieman myöhässä, joten toinen päivä alkoi päälavalla esiintyneet Klamydian kuuntelulla (kuva 1). Vesku ja kumppanit karistivat viimeisetkin unihiekat nopeasti ja eipä aikaakaan, kun äänijänteitä avattiin bändin mukana
"...Alkaa P:llä loppuu A:lla
Hienoo olla Pohjanmaalla
Pellot tasaiset, mut kotiin johdattaa
Alkaa P:llä loppuu A:lla
Hienoo olla Pohjanmaalla
Vain maa pysyy, muu pois katoaa, katoaa..."
Rokkimimmistä kuoriutuu punk-leidi. Salainen puoli, jonka vain Vesku Jokinen saa esiin.

Festareiden paras puoli on, että siellä pääsee vaihtamaan tunnelmasta toiseen. Pahimpien Klamydia-höyryjen laannuttua olikin aika rauhoittua kuuntelemaan kaupungin omaa tyttöä Paula Vesalaa (kuva 2). Tästä voi vaan nauttia. Pistää miettimään mistä Paula ammentaa kaiken taiteellisuuden? Uskomattoman lahjakas nainen!

Ja taas tunnelma vaihtoon... Rantalavan räjäytti Battle Beast (kuvat 3 ja 4). Pahoittelyt bändille, joka pyysi yleisöä olemaan hymyilemättä ja pahalla tuulella. Ei onnistu, saitte meidät rokkaamaan ja nauttimaan. Muun muassa Black Ninja ja Touch In The Night kaikuivat kovaa ja korkealta Vänärin pimenevään iltaan.

Lauantain rokkikukko-tittelin vie ehdottomasti Pate Mustajärvi. Herranjestas sentään, mies on 60-vuotias, mutta näyttää vuosia nuoremmalta ja kuulostaa ehkä paremmalle kuin koskaan. Pitkä kuuma kesä, Mää ja Tapparan mies, Kersantti Karoliina ja monet muut tutut hitit saivat taas katsojan äänijänteet lujille. Sori kuitenkin Pate, suosikkini lavalla oli Costello, jonka hymy ja istumalihakset (öhöm... :)) valloittavat aina (kuvat 5 ja 6).

Monta tunnelmaa ja esiintyjää on jäänyt mainitsematta, mutta palataan vielä Rockcockin tiimoilta asiaan. Tulossa mm. kävijöiden tunnelmia ja lisää kuvia ja ehkä myös videoita.

Tässä vaiheessa jo kiitoksia muutamaan suuntaan: Kiitos aurinkoiselle Kuopiolle ja Väinölänniemelle! Kiitos Rockcockin järjestäjille hyvin onnistuneista festareista! Kiitos kuopiolaisille vieraanvaraisuudesta! Kiitos kaikille esiintyjille!