Kuopio Rockcock rokkaa

LAUANTAI, 30. HEINÄKUUTA 2016

Rokkimimminä Vänärillä

Kuopion Väinölänniemellä rokataan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna jo 14. kerran. Tämä rokkimimmi on rokkaamassa ensimmäisen kerran, mutta ensimmäisen päivän perusteella tuskin viimeistä kertaa. Aurinkoinen ilma, iloiset ihmiset, hyvät järjestelyt ja loistavassa vedossa olevat artistit takasivat onnistuneen rokkiperjantain. Päivän artistikattaus oli laaja ja vaikka mieli olisi tehnytkin jokaisen esiintyjän keilalle, niin ei vaan ehtinyt. Kävin siis katsastamassa päälavan ja puistolavan esiintyjiä. Kuulin järjestäjien puhuvan, että ilta on loppuunmyyty. Hyvä kuopiolaiset ja rokkivieraat!

Itseoikeutettu "rokkikokemuksen" aloittaja oli Jari Sillanpää (kuva 1). Ei perinteinen rokkikukko, mutta kyllä Jarista kukoksi on. Lavalla ja lavan edessä kaikuivat muun muassa kaikille niin tutut Satulinna ja Sinä ansaitset kultaa, joiden aikana yleisö suorastaan hullaantui lauluun mukaan. Esityksen ilopilleri oli Gangnam style, jonka Siltsu veti taatulla viihdyttävällä tyylillään. Sillanpäässä ihailen eniten sitä, että hän on lavalla aina energinen ja ottaa yleisön haltuun, eikä herran naamasta näy ikinä, että olisi huono päivä vaan hän näyttää nauttivan joka hetkestä. Itseoikeutettu Vänärin kuningas!

Tyylikäs leidi Chisu (kuva 2) säkenöi puistolavalla seuraavana. Chisu tunnelmoi ja rokkasi taatulla tyylillä. Näin Chisun esiintyvän ensimmäistä kertaa livenä, tykkäsin. Chisun kappaleet sykähdyttävät tyylikkyydellään ja sanomallaan, puistolavan puitteet ja kesäaurinko olivat juuri sopivan intiimit tunnelmaan.

Muistan kuunnelleeni antaumuksella 80-luvulla kappaleita Here I Go Again, Still of the Night ja Is This Love. Nyt tarjoutui tilaisuus kuulla kappaleet livenä, kun Whitesnake ja David Coverdale (kuvat 3 ja 4) saapuivat Kuopioon. Vaikka ikä ehkä jo herrojen kasvoilta näkyy ja äänestä kuuluu, niin tunnelma keikalla oli kohdillaan.

Mitäs sitä sanoisi nuoresta miehestä nimeltä Antti Tuisku? Peto on irti, siinä kai se lyhykäisyydessään. Show oli rautaa alusta loppuun, pienemmät ja isommat fanit (myös ne "kaappifanit") tungeksivat lavan edessä ja suuri osa porukasta osasi kappaleiden sanat ja lauloi Antin mukana. (kuvat 5 ja 6). Ihanin rokkivieras oli esityksen ajan vieressämme, arviolta 5-6-vuotias tyttö isänsä sylissä osasi kaikkien kappaleiden sanat ulkoa ja lauloin antaumuksella mukana koko keikan ajan :) Järjestäjille pisteet Tuiskun siirtämisestä päälavalle, puistolava olisi ratkennut liitoksistaan, jos Antti ja fanit olisi sinne tungettu.

Illan jo pimennyttyä lavalle kipusi Apulanta (kuva 7), joka viimein tarjosi tulishown. Tanner tömisi ja aitaa kaatui hittien raikuessa Kuopion yöhön.

Lisää tunnelmia Rockcockista tulossa, mutta nyt rokkimimmi lähtee valmistumaan toiseen rokkipäivään.

www.kuopiorock.fi