Hotelli Katajanokka

KESKIVIIKKO, 15. KESÄKUUTA 2016

Viihtyisä vankilamiljöö

Katajanokan vankilan alkuperäinen käyttötarkoitus tuli tiensä päähän vuonna 2002. Onneksi rakennusta ei jätetty ränsistymään tai sen tilalle rakennettu asuintaloja, vaan siitä alettiin rakentaa hotellia... hieno idea.

Katajanokan hotelli on rauhallinen ja viihtyisä paikka Helsingin keskustassa, kävelymatkan päässä iltamenoista.

Kävimme hotellissa ollessamme tutustumassa paikkaan oppaan johdolla ja kuulimme samalla mielenkiintoisia tarinoita paikasta ja sen historiasta. Vankilakappelissa järjestetään muun muassa syntymäpäiväjuhlia ja häitä; miltä kuulostaisi purjehtia avioliiton satamaan vankilassa? Joku voisi nähdä siinä tiettyä symboliikkaa :) Muutama selli on edelleen säilytetty alkuperäisessä muodossa, ei käy kateeksi niitä, jotka ovat aikanaan tiensä sinne löytäneet.