Melkein kuin ulkomailla

PERJANTAI, 20. MARRASKUUTA 2015

Ahvenanmaalla

Matka Ahvenanmaalle alkaa jo rentouttavalla laivamatkalla tällä kertaa Helsingistä. Vaikka Ahvenmaa kuuluu Suomeen, niin sinne kun rantautuu, tuntuu kuin ulkomaille menisi; ihmiset puhuvat vierasta kieltä, tunnelma on seesteinen ja rauhallinen, ruuhka-Suomesta ei ole tietoakaan.

Maarianhaminan satamassa meidät toivottaa tervetulleeksi museolaiva Pommern, joka on maailman ainut nelimastoinen rahtipurjelaiva, joka on säilytetty alkuperäisessä kunnossaan. Museolaivaan pääsee tutustumaan, tarkempia tietoja ja aukioloajat löytyvät täältä »

Lähdimme ajelemaan Maarianhaminasta eteenpäin tavoitteenamme Taffelin sipsitehdas, nam... mikä pettymys myymälä ei ollutkaan auki. Ahvenanmaalla ilmeisesti eletään seitsemän päiväistä viikkoa vain kesällä.

No, jatkoimme matkaa pitkin kaunista saarta Kastelholman linnalle. Linna on rakennettu 1300-luvulla. Käyttöön linna on otettu 1400-luvun alussa ja sitä on käytetty Ahvenanmaan hallintokeskuksena. Ei olisi enää pitänyt yllättyä, linna oli suljettu :)

Ahvenanmaa on kaunis paikka. Sinne täytyy palata kesällä, kun enemmän kohteita on avoinna!