Kansallismuseo

PERJANTAI, 04. SYYSKUUTA 2015

Tutustuminen suomalaisten vaiheisiin

Kansallismuseo - tuo vaikuttava kivirakennus aivan Helsingin keskustassa - usein on tullut kuljettua ohi ja ihasteltua sisäänkäyntiä vartioivia karhuja (kuva 1), mutta sisään tuli mentyä vasta nyt ensimmäisen kerran. Vaikuttava paikka, täytyy myöntää. Tunnelma hiljainen ja rauhallinen, omakin kiire katoaa.

Kansallismuseossa esitellään suomalaisten vaiheita keskiajalta 1800-luvulle. Perusnäyttelyn aarrekammiossa esitellään mm. raha-, mitali- ja asekokoelmia (kuva 5). Valtakunta esittelee suomalaisten vaiheita mm. kirkon ja Venäjän osana (kuva 3 ja kuva 4). Itselleni mielenkiintoisin näyttely on maa ja kansa, joka esittelee suomalaista kansankulttuuria (kuva 2).

Mielenkiintoisin yksittäinen esine minulle oli noitapussi (kuva 6). Noitapussin sisältö oli kolme myyrän jalkaa, eläimen kynsi ja palanen kivitalttaa eli ukonkynsi. Tämä tiedoksi nykynoidille :)


Kansallismuseon osoite on Mannerheimintie 34, Helsinki
Museo on avoinna ti - su klo 11 - 18.
Museoon on vapaa pääsy joka perjantai klo 16 -18

www.kansallismuseo.fi