Kadriorgin puistossa

TIISTAI, 18. ELOKUUTA 2015

Vihreä keidas Tallinnassa

Kadriorgin puisto ja siellä sijaitseva linna ovat näkemisen arvoisia käyntikohteita Tallinnassa. Puisto sijaitseen noin 2,5 kilometrin päässä satamasta ja keskustasta, sinne löytää helposti kävellen, tai jos haluat säästää jalkojasi puistokävelyyn, voit mennä puistoon taksilla tai raitiovaunulla.

Puistossa on paljon kauniita kukkaistutuksia, lampia (kuva 1), patsaita ja isoja, komeita puita, sekä japanilainen puutarha. Paljon nähtävää koko perheelle. Isossa puistossa myös lasten on turvallista juoksennella. Penkeille voi istahtaa kuuntelemaan hiljaisuutta tai syömään eväitä.

Puistossa sijaitsevan Kadriorgin linnan rakennutti 1700-luvulla itse Pietari Suuri kesäasunnokseen. Linna sai nimensä Pietari Suuren vaimon Katariinan mukaan (kuvat 2 ja 3).

Kadriorgin linnalta lähtee puistotie kohti meren rantaa, jota seuraamalla pääsee Rusalkan muistopatsaalle (kuva 4). Siunausta antava enkelipatsas on pystytetty muistoksi vuonna 1893 uponneen taistelulaiva Rusalkan miehistölle. Patsaalta pääsee kävelylle Suomenlahden rannalle (kuva 5). Matkalla patsaalle näkee muutamia hauskoja liikennemerkkejä - varokaa ankkaa (kuva 6). Tahdon tällaisia myös meille :)