Tallinnan vanha kaupunki

SUNNUNTAI, 09. ELOKUUTA 2015

Mukava kävelyretki

Tallinnan vanhaa kaupunkia ei voi ohittaa kaupungissa käydessään. Siellä sijaitsee monia kauppoja ja laadukkaita ravintoloita, joten lähes jokaisen matkailijan tie vie sinne jossain vaiheessa Tallinnassa käyntiä.

Vanha kaupunki on pinta-alaltaan pieni, joten se on helppo kiertää jalkaisin. Vanhan kaupungin muureilta näkee pitkälle kaupungin kattojen ylle ja merelle (kuva 1). Kävelyreitillä voi vanhojen talojen ihastelun ohessa käydä tutustumassa myös useampaan vanhaan kirkkoon, joista näyttävin (ja ahtain, koska kävijöitä näyttää riittävän ruuhkaksi asti) lienee Aleksanteri Nevskin ortodoksinen katedraali, joka sijaitsee Toompean mäen harjalla. Matkan varrelle osuu luontevasti myös Vapaudenaukio, jossa sijaitsee Viron vapaudenpatsas (kuva 3).

Vanhan kaupungin ravintoloista mainittakoon "pippurisäkki" Peppersack, josta saa aivan taivaallisen hyviä valkosipulileipiä, ja Goodwin, joka mainostaa itseään parhaaksi pihviravintolaksi. Goodwinin edustalla oleva härkä toivottaa vanhaan kaupunkiin menijät tervetulleiksi vanhaan kaupunkiin ja tietysti myös ravintolaan (kuva 4). Montakohan kuvaa herra-härästä otetaan vuosittain :)