Farmari-näyttelyssä

PERJANTAI, 03. HEINÄKUUTA 2015

Maaseutu esittäytyy

Farmari-näyttely on tänä vuonna Joensuussa. Näyttely avasi ovensa torstaina ja ollessani lähiseudulla päätin pitkästä aikaa poiketa näyttelyssä. Edellinen kerta on ollut joskus polven korkuisena ja siitä ei muistikuvia ole. 

Näyttely alkoi hermostumisasteen nousulla, muutaman viimeisen kilometrin matka kesti tunnin! Useampi autoilija kyllästyi jonottamiseen ja teki u-käännöksen jonosta. Miten tämän kokoluokan näyttelyn perusasiat voivat olla näin hukassa? Esimerkiksi entisen varuskunnan alueelle olisi mahtunut parkkiin autoja ja sieltä bussikuljetuksella näyttelyalueelle, varmasti muitakin alueita lähettyvillä olisi ollut. 

No, konealueet jäivät oikeastaan kokonaan katsomatta. Koneista en mitään ymmärrä eikä kyllä kiinnostakaan suoraan sanottuna. Ainoastaan vanhat traktorit saivat vauhdin hieman hidastamaan (kuva 5). Eli viihdyin eläinosastoilla. Lypsykarjakehässä käytiin "missikilpailuja" (kuva 1), oli lampaiden paimennusnäytöstä (kuva 7), komeita hevosia (kuva 3)... Possulle oli myös oma kehä. Parasta antia oli mammapossu Juuan Elli kymmenen 5-viikon ikäisen pikkupossunsa kanssa :) osa lapsukaisista tuntui olevan melkoisia viliperttejä (kuva 2 ja kuva 6). Tämä mamma on muuten aika supermamma, sillä on yli 130 jälkeläistä! Pahnoille näytti uni maistuvan myös kolmelle pienelle porsaalle, Tupulle, Hupulle ja Lupulle (kuva 8).

Pitihän se myös vierailla Turisti-Infon osastolla katsastamassa miltä osasto näyttää ja miten kartat tekevät kauppansa. Hyvin näytti menevän. Hyvä pojat! Kannattaa käydä noutamassa oma kartta mukaan, osasto löytyy Joensuu-areenasta. Samalla osastolla voi tutustua valaisimiin Valopisteen esittelemänä.