Matkalla Alanyaan

LAUANTAI, 30. TOUKOKUUTA 2015

Kotimaa kun taakse jäi

Blogissa pitäisi kirjoittaa kotimaan matkailusta, mutta vaikka Turkin Alanyaan on maantieteellisesti pitkä matka, voi sitä kuitenkin tituleerata suomalaisten olohuoneeksi, sen verran monessa paikassa pärjää kotimaisella ja usein tulee vastaan suomea puhuvia oman näköisiä henkilöitä.

Täytyy myöntää, että etukäteisajatukset ennen ensimmäistä Turkin matkaa olivat epäilevät. Lehtijutut ym. olivat saaneet ajatukset epäileväiselle kannalle, mutta Alanya ja sen ihmiset osoittivat ennakkoluulot aiheettomiksi! Ihana paikka, sinne palataan varmasti vielä.

Hotellimme oli Seaport, joka sijaitsee Alanya satamassa, ei siis Cleopatra-rannan "hotellihelvetissä", alle sadan huoneen hotelli on aikuiseen makuun rauhallinen, perushotelli. Aikuiseen makuun siksi ettei hotellissa ole esimerkiksi uima-allasta. Hotellin meren puoleisten huoneiden parvekkeita on mukava seurata paikallisten ja turistien elämää. Läheisen minareetin kutsu kuuluu huoneisiin hyvin (tosin niin taitaa kuulua muuallakin kaupungissa, minareettien tiheän sijainnin takia), pari ensimmäistä yötä ääni herätti ennen kukon laulua, mutta äkkiä ääneen tottuu.

Seaportin läheltä löytyy myös ihka aito suomalainen ravintola Cafe Mai "Veskun baari", www.cafemai.fi, jossa pääsee juttelemaan maamiesten ja -naisten kanssa, sieltä saa myös todella hyvää ruokaa ja mikä parasta jälkiruuaksi oikeaa kahvia. Siellä näkee kiekkokauden aikana Liigan jääkiekko-otteluita, formulaa jne. Kannattaa käydä ainakin kerran loman aikana.

Seikkailu Alanyassa alkakoon...