Juoksua, polkemista, uimista

LAUANTAI, 20. HEINÄKUUTA 2013

ja katusählyä!

Suomalainen triathlon syntyi Joroisissa vuonna 1983. 28. Finntriathlon tulee olemaan ainutlaatuinen jännitysnäytelmä, jossa paremmuudesta kilpailevat niin kansainväliset triathlonhuiput, kuin itseään vastaan taistelevat kuntoilijat. Juhlavuoden kunniaksi on luvassa mielenkiintoisia uudistuksia perinteitä unohtamatta. Palkintorahaa jaetaan nopeimmille nyt myös ikäluokkasarjoissa. Juhlakilpailu tulee saamaan arvoisensa juhlat itse kilpailun jälkeen jolloin kilpailukeskus täyttyy juhlavieraista. Näihin juhliin on kutsuttu aivan kaikki, myös sinut ja näistä juhlista ei vaan voi olla pois! - Näinpä kerrottiin heidän facebook sivuillaan.

Joroisiin siis kurvaillen ja katselemaan näitä urheiluhulluja, jotka ainakin minun järjen mukaan ovat täysin järjettömiä. Kenellä kestää kunto uida, juosta ja pyöräillä. No näillä! Onhan ihmiset triathlonia varten treenanneet, eivätkä pelkästi näitäkään kilpailuita varten. Joillekin huippukunto kuuluu elämäntyyliin ja ehkäpä jopa hyvä niin. Hienoa että joillain riittää lujaa tahtoa. Itsestä ei tällaiseen välttämättä olisi.

Kilpailijoita oli vaikea löytää sillä hetkellä kun me Joroisiin saavuttiin, ei tiedetty missäpäin kilpailijat viilettävät, uivatko vaiko polkevat. Muutama juoksija pongattiin, mutta hikiset pyöräilijät pysyivät ainakin minun silmistä piilossa.