Meren yli linnaan

MAANANTAI, 24. KESÄKUUTA 2013

Täällä Helsingissä voin sanoa olevani turisti. Multa kysyttiin olenko milloin viimeksi käynyt Suomenlinnassa. Enpä ole käynyt koskaan! Oliko tälle turistikierrokselle siis jo hyvä sauma?

Paatilla sinne ajellessa ympärillä taisi olla enemmän ulkomaalaisia, kuin lokkeja jotka seurasivat liitäen perässä, joita niitäkin oli monia kymmeniä. Enpä ole ennen tainnut räpsiä perä perään noin paljon kuvia. Lintu bongari Nilla Varpunen. Kuvia tuli monta ja tietokone käy kuumana kun ne joutui tähän siirtämään. Olen saanu myös pienen pelon lintuihin, varsinkin noihin merilokkeihin (vai torilokkeja mitä lie). Ne on ihan järkyttävän isoja eivätkä kyllä pelkää tulla ottamaan ruokaa kädestä. Hyi olkoon. Eilen sai kiljua henkensä edestä, kun lokit hyökkäsivät ja nappasivat vieressä olevalta tytöltä ruokaa kädestä. Vaikka aurinkokin paistaa, niin vois täällä hyvin kävellä sateenvarjo kädessä, meinaan että lokit asioivat aika useasti juurikin nenäsi eteen kun olet kävelemässä. Päälle ei vielä ole tullut, mutta huonoa päivää odotellessa.

Turisti ja kai vähän myös ei-suomalainen. En nimittäin tiennyt Suomenlinnasta juurikaan mitään. Miksi se siellä on, mitä varten ja milloin se on rakennettu. Mutta kaunista siellä toki oli. Luulen, että keskittyminen meni Aleksi Sariolaan (jos oikein näin). Kauniita rakennuksia, kesäinen ilma, merituuli ja nurkan takana kameroiden kanssa em. näyttelijä. Tästä hetkestä puuttui vaan eväät ja viltti jolla köllötellä.