Vuosikymmeniä taaksepäin Nokialle

TORSTAI, 13. KESÄKUUTA 2013

Sielläpä soi

Tampereelta isolle tielle ja sieltä vähän pienemmille, etsien samalla jotain hienoa paikkaa tai tapahtumaa. Vesitorni ja nukketeatteri livahti ohi siinä ajaessa, grilli jos toinenkin ja sen jälkeen kuin salama kirkkaalta taivaalta näin jotain! Jännittävää, nimittäin Hinttalan kotiseututalon.

Punaiset vanhat puurakennukset, verstaita ja savusauna. Paljon ihmisiä ja elävää musiikkia. Harmonikkakerho oli nimittäin kerääntynyt soittamaan musiikkia joka viikkoiseen ilmaistapahtumaan Nokian Hinttalaan. Itselle nämä tuntuivat vähän maalaisfestareilta. Kukkamekko ja essu päälle, hiukset letille ja kaulin kätteen, toiseen pullapitko? Vähän ympäri tanssahtelua ja muuta. Tai sitten ei, vaikka kiva niin olis ollut tehdä niin sekin jäi tällä kertaa väliin. Musiikin kuuntelu ja se että ihmiset nautti tapahtumasta sai minutkin hyvälle mielelle.

Hinttalassa järjestetään tapahtumia melkein päivittäin ja suosittelen tänne pysähtymään mikäli mahdollista ja mikäli yhtään haluaa kipuilla vuosikymmeniä taaksepäin. Täällä ei ihan nykyajan menot ole :) Lapsille löytyy menoa käsityöpajoilta ja kahvila Elsa palvelee nälkäisimpiä. Savusaunakin koreilee puiden suojassa. Tosin 2000 luvun alusta asti käyttämättömänä se on siinä paikallaan elänyt. Ennen se lämmitettiin kerran vuodessa palomiehille käyttöön, mutta nyt saavat palomiehet savustella muualla.

Päärakennuksessa sijaitsee museo, missä kalusteita ja muita esineitä on vuosikymmenien takaa. Itse kerkesin jo päästä haaveilemaan miten sisustaisin olohuoneen ihanien puulattioiden huomaan. Kaikki rakennukset ovat entisellään, eikä niille ole tehty mitään entisöintejä. Ihanaa!

 

Lisätietoja kyseisestä paikasta voi kalastella osoitteesta http://www.nokiankaupunki.fi/@Bin/5604506/Hinttalan+kesä+2013_kronologinen.pdf

Sieltä löytyy Hinttalan kesäohjelmisto :)