Lapsestelemassa eläinpuistossa

TORSTAI, 13. KESÄKUUTA 2013

Kvaak kvaat ja röh röh

Matka jatkui Tampereelta kotiseudulle Varkauteen. Siinä välissä pieni pysähdys Pandan tehtaalle ostamaan lakua ja sitä kautta Jyväskylään Ysitien Lemmikki - eläinpuistoon. Olen tässä paikassa joskus pienempänäkin vieraillut ja voin sanoa, että tämä kerta oli ihan yhtä jännittävä. Oli pupuja, laamoja, poni ja kissanpentuja, jostain nurkan takaa villisiat röhki ja toisessa nurkassa porot vipelsi. Oli nähtävää ja ihmeteltävää.

Vaikka paikka onkin suunnattu lapsiperheille niin voin vaan kuvitella viettäväni täällä kesäpäivää naureskellen lampaiden ääntelyille pikku kaveriporukalla. Ei se sitä iloa tästä vie vaikka ikää on enemmän kuin 6 vuotta. :) Täällä laamatkin ovat kuulemma niin kilttejä, etteivät päälle sylje. Nou hätä. Alueelta löytyi myös pupusaari, missä oli ihan pieniä ja vähän varttuneempiakin kaneja. Niitä sai ottaa syliin, tai ainakin muutamat villit lapsisankarit niitä siellä pyydystelivät kainaloihinsa. Voi pupuraukat.

Ihanaa nähdä edelliskesien kaupungissa tylsistelyjen jälkeen erilaista kesää ympäri Suomea. Itse tykkään juurikin vähän maalaisemmasta elämästä. Luonnosta, livemusiikista, iloisista ihmisistä, kirpputoreilusta ja ihan niistä toreistakin. Mutta kukapa ei? Tämä on ihan kivaa vaihtelua jopa sille päivittäiselle Facebook kyttäämiselle ja sunnuntain manailuille.

Ota tästä menovinkkeli ja suuntaappa eläinpuistoon Jykylän nurkille. Itse taikka lasten kanssa. Nettisivuston mukaan siellä olis tänä kesänä mahdollisuus myös perhemajoitukseen. Täältä lisää siitä; http://www.ysitienlemmikki.fi/ .