Savonlinnailua

PERJANTAI, 07. KESÄKUUTA 2013

Yöpaikka arkkitehtuurin keskellä...

Perhehotelli Hospitz. Ei voi muuta sanoa, kuin että huh ja huh. Jos ja kun joskus naimisiin menen, niin paikkahan häille on nyt tiedossa. Ehkä ainakin melkein..:) Asiakaspalvelijat olivat tuassiinsa hyvin savolaisia, eli mukavia ja rentoja. Täytyy tässä vaiheessa vähän kehuskella taas näitä Savon immeisiä.. Mutten suinkaan asiakaspalvelijoiden takia tähän paikkaan ihastunut, vaan sisustukseen ja koko yleisolemukseen. Ai että. Korkeat huoneet... Niistä minä pidän. Hotellin takapihalla oli myös iso terassi ihan rannan läheisyydessä. Vieressään vierasvenesatama ja uimaranta leikkipaikkoineen.

Koko Savonlinna ja tämä kaupunginosa jossa hotelli sijaitsi oli kyllä uskomattoman upea. Tuntui vähän siltä, kun ei edes Suomessa olis ollut. Missä lie. Kadut oli ihanan kodikkaita ja koko arkkitehtuuri erilaista ja taidokasta.

Hotelli sijaitsee osoitteessa Linnankatu 20, 57130 Savonlinna. Saimaan rannalla ja Olavinlinnan läheisyydessä. Rakennus piirtyi arkkitehti Wivi Lönnin kynästä ja valmistui vuonna 1933. Hotellissa on 21 yksilöllistä huonetta ja yhteensä 52 majoituspaikkaa. Uudistetussa hotellissa on juhla- ja kokoustilat, sekä puutarhaterassi. Paikka on avoinna vapusta aina jouluun saakka, joten ympärivuotisesti tästä ei pääse kuitenkaan nauttimaan.

Täällä uni maitti  melkein paremmin kuin hyvin. Kotona on tottunut nukkumaan valoisassa huoneessa, jossa valkoiset verhot kuultaa kaiken valon läpi, joten hotellissa yöpyessä on aamulla vaikeaa päästä sängystä ylös. Huone pysyy hämäränä ja taisinpa tämänkin takia ennen huoneen luovutusta pienet torkut tirpaista.