Vesitorni kahvila

KESKIVIIKKO, 05. KESÄKUUTA 2013

Huipulla tuulee!

Huh heijaa! Kuumuus on ja pysyy niskan päällä. Luvan saa pysyäkin! Vaikka autolla ajaminen onkin rikkinäisen ilmastoinnin takia todella kuumaa ja hikistä hommaa, sai varkauelainen kahvila vähän oloa viilenemään.

Kotikaupunkini, ihana ja rakas Varkaus. Tällä hetkellä kasvoja hikoiluttavan kuuma, mutta pienen kokonsa ansiosta ovat täällä rannatkin lähellä. Pulahtamaan voi siis melkein parilla askeleella päästä mistä vain. (Melkein!!) Jos ei parilla askeleella, niin voi järvimaisemista päästä nauttimaan vierailemassani paikassa. Vesitornin Kahvilassa.

Vesitornin on suunnitellut Kalevi Väyrynen vuonna 1956. Torni hipuaa 45 metriin saakka, joten kuumana päivänä tuulenvire on varma pelastaja, 265 portaan kanssa saa varmasti kivan alkulämmittelyn, mutta kaikkien onneksi tornissa on myös hissi käytössä.. Heh-heh.

Vesitornin kahvila on mukava paikka oleskella, syödä vaikka pehmistä tai maistaa vesitornin omaa viiniä, muita virvokkeita unohtamattakaan. Tarjolla on vaikka mitä! Varmasti itse kullekin sieltä jotain löytyy :) Jos ei nesteytystä tai huikopalaa, niin aurinkotuolit palvelevat varmasti itse auringonottajia, aivan kuten pirteät ja iloiset tytöt kassallakin. Itse sain maistettavaksi suositun cocktail vohvelin, joka myöntämättä yllätti. Puuh! Niin kokonsa, kuin makunsakin ansiosta. Lautaselta löytyi vaikka mitä; vohveli, jokirapua, kananmunaa, savulohta, graavilohta, tomaattia, kurkkua ja ihan itse täällä Varkaudessa kasvatettua savusampea. Taisi siinä majoneesiakin olla. Aika tuhti annos! Tämän pääsin syömään ystäväni kanssa, sillä ei sitten millään tämän tytön napaan koko annos olisi mahtunut. Vesitornissa saa jos jonkinmoista vohvelia, suolaisena ja makeana; vaikka millä täytteillä.

Melkein ja jopa yhtä ihanaa Kahvilassa ovat maisemat. Voi kaiteeseen jumahtaa nojailemaan ja katselemaan liikennettä, rakennuksia ja vaikka taivasta. Mikseipä myös kiikaroimaan? Paikkaa suosittelen nautiskelijoille ja niille, jotka tätä kuuluisaa sampea haluavat maistaa! Paikka sijaitsee Taulumäen kaupunginosassa Nakskovinkadun päässä. Eli kävelymatkan päästä kaikesta, aikalailla kaupungin keskellä lähellä muita palveluita. Vesitornin kahvilaan eikun siis vuan kaikki pysähtymään..:)