Sea Life

LAUANTAI, 28. HELMIKUUTA 2015

Merellistä elämää Linnanmäellä

Huolimatta siitä, että huvipuisto Linnanmäki on talvella kiinni, voi siellä silti piipahtaa ympäri vuoden hieman erilaisissa tunnelmissa.  Linnanmäen yhteydessä sijaitsee nimittäin Sea Life Helsinki, joka on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Sea Lifessa riittää ihmeteltävää perheen nuorimmille ja miksei vanhimmillekin.

Nuorempi sisareni ei ollut koskaan käynyt Sea Lifessa, joten päätin viedä hänet vierailulle kalojen ihmeelliseen maailmaan. Hänelle riitti nähtävää ja ihmeteltävää pariksi tunniksi. Mereneläviä löytyi söpöistä merihevosista, ei niin söpöihin mustekaloihin.

Paikanpäällä on mahdollisuus seurata kalojen ruokintaa, tai henkilökunnan luvalla ja avustuksella jopa koskea joihinkin pienempiin mereneläviin, kuten merisiiliin. Meillä olisi ollut mahdollisuus koskettaa merisiiltä, mutta ajatus ei houkutellut minua tai sisartani, joten meiltä jäi merisiilen koskettelu vähemmälle. Merisiili ei kertoman mukaan omista aivoja eikä siten osaa puolustautua joten on täysin vaaraton koskettaa. 

Sea Lifea voisi kuvailla tyyliltään kiemurtelevaksi käytäväksi, jota pitkin kulkiessa tutustuu erilaisiin mereneläviin. Omasta mielestäni hurjinta oli kulkea vedenalaisesta tunnelista, jonka päällä ui erilaisia haikaloja.

Jos mietit mitä tehdä Helsingissä, etkä ole käynyt Sea Lifessa, niin käy ihmeessä tutustumassa.

Sea Lifeen pääsee kulkemaan helposti, Pasilan asemalta noin 10 min. kävellen, keskustasta raitiovaunulla 23 tai bussilla 3 suoraan Linnanmäen eteen.

Vinkki: Ostamalla liput ennakkoon, niistä saa hieman hinnan alennusta.  Sea Lifen kotisivuilta löytyy tarkemmat tiedot aukioloajoista ja hinnoista.

Avainsanat :