Bensaa suonissa

LAUANTAI, 24. ELOKUUTA 2013

Helsinki Cruising Night

Kun autourheilun makuun on päästy, niin ei siitä niin vain irrottauduta. Kartingkisassa koetun kirvelevän tappion jälkilöylyissä tein päätöksen tutustua oikeisiin autoihin noiden minikilpureiden sijaan. Autoliikkeisiin en kuitenkaan halunnut mennä renkaita potkimaan ja sattumanvaraisten, kadunvarteen parkkeerattujen autojen yltiöpäinen tuijottelu saattaisi herättää kuumottavia kysymyksiä. Mistä siis autoja? Pikainen tiedustelu paljasti parikin oivallista paikkaa renkaiden potkimiseen. Helsinki Cruising Night ja Forssan Pick-Nick. Molemmat tapahtumat kuullostavat vähintäänkin kyseenalaisilta Venäjän homolakeihin peilaten, mutta rohkaistuin ottamaan näistä tarkemmin selvää.

Cruising Nightin antia Kauppatorilla

Helsinki Cruising Night kokoontuu kesäkuukausien ensimmäisinä perjantai-iltoina. Tällöin laitetaan haalarit narikkaan ja tallista ajetaan ulos koko kylmän talven ajan viritelty ja vahattu ajoneuvo. Pääsääntöisesti ulkoilemaan lähteävät kulkupelit edustavat vanhoja hyviä aikoja. Aikoja, jolloin oikeat autot tehtiin Amerikassa, mittaristossa ei välttämättä ollut neulaa vauhdinosoittamista varten saati penkeissä turvavöitä. Remmiahtimet ulvovat kuin farmarivolvon rivivitonen ohituskaistalla poljettaessa ja Kauppatori täyttyy autoharrastajista ja autoja ihailemaan tulleista ohikulkijoista.

Rottailmettä kuplassa

Ja kun kerran pääsee potkimaan oikeiden autojen renkaita, on niitä pakko päästä potkimaan enemmän. Cruising Nightin huuruilla seikkailu jatkuikin Forssan Pick-Nickiin, harrasteajoneuvotapahtumaan. Pellolle oli parkkeerattu erilaisia ajopelejä silmänkantamattomiin ja innokkaat autoharrastajat katselivat kuola valuen rompetorin tarjontaa, parempien puoliskojen vilkuillessa kelloaan, toivoen salaa, ettei tuo nyt ostaisi olohuoneeseen uutta moottoriprojektia vasta kun vanha on saatu pois sohvapöydän virkaa toimittamasta.

"Kultaseni, sopisikohan tämä meidän sisustukseen... siihen huoltomontun ja teetason viereen. Ei? Miten niin ei. Kultaa, älä luo negatiivista auraa."

 

Helsinki Cruising Night

http://www.cruisingnight.fi

Forssan Pick-Nick

http://pick-nick.com