Mini-GP

PERJANTAI, 23. ELOKUUTA 2013

VM Karting Centerin sisäradalla kierrosaikoja kellottamassa

Kuminkäry tuoksahti vienosti kultivoituneeseen nenääni. Olin löytänyt tieni Helsinki-Vantaan kiitoratojen taakse vauhtiurheilun mekkaan, VM Karting Centeriin. Edessäni avautui Pohjoismaiden suurin ja toki kaunein sisäkartingrata, jolla otettaisiin selvää kenestä on rattimieheksi ja kenen kannattaisi jatkossa pysyä katsomon puolella. Ajohaalarit ja kypärät ylle, pikainen kertaus tallimääräyksistä ja radalle!

Kakkosruudussa on helppo vilkutella varikkoneitosille

Vauhdinhurmaa kaarteessa

Mini-GP on kisapaketti, jossa ensin lämmitellään hetki ja sitten ajetaankin tosissaan. Jo aika-ajoissa näytin kilparadan tukkona olleille sunnuntaikurvailijoille miten mutkaan ajetaan. Täydelliset ajolinjani ja erinomaiset ratinpyörittelytaitoni takasivat, että kisaan lähdettiin eturivistä. Adrenaliinin määrä veressä kasvaa, näen enää vain lähtövalot ja ensimmäisen kaarteen. Punaiset lamput syttyvät yksitellen kunnes ne lopulta sammuvat. Lähtö. Ylväät moottorit jyrähtävät voimakkaasti, kun aikamme gladiaattorit lähtevät ottamaan toisistaan mittaa 15 kierroksen ajaksi. Ensimmäinen mutka, suora, talla lattiaan. Toinen mutka, leikkaus kohti apexia. Kolmas mutka ja ahne ohitusyritys kisan kärkipaikasta. Pyörähdys ympäri. P*rk*l*. Karvasta tappiota kärkipaikasta sulateltiinkin sitten kisasaunassa ikkunan läpi rataa katsellen.

Ruutulippu katkaisi lopulta hurjan takaa-ajon

 

VM Karting Center

http://www.vmkarting.com