Hivenen paksumpaa pinkkaa taskussa!

KESKIVIIKKO, 21. ELOKUUTA 2013

Herrasmieselostelua Hotelli Vaakunan sviitissä ja yöelämässä

Toisinaan koittaa aikoja kun kotisohvalla yksinään istuskelu ahdistaa ja väistämättäkin alkaa miettimään vaihtoehtoja kotoilulle. Kesän eri aktiviteettien väsyttämänä ei kuitenkaan jaksa lähteä kovin kauas kotia karkuun. Soitin pari puhelua ja suunnitelma alkoi etäisesti hahmottua, sillä en ollut ainoa, joka poti samanlaista puutumusta kotisohvalla. Kauluspaita kaapista, suorat housut jalkaan kuin laukkakisoissa ja tumma solmio koristamaan jo entuudestaan valokuvauksellista bloggaria. Peilistä asukokonaisuus saattaisi sotkeutua hivenen maailmalla pareittain kulkeviin mormonisaarnaajiin, mutta mitäpä tapahtuu kun samaa asukokonaisuutta kantavatkin hivenen vapaamielisempi, kymmenpäinen herrasmiesjoukkio.

Yöllisiä maisemia sviitin parvekkeelta

Jotta irtiotto arjesta pääsee käyntiin, marssii hulttioremmi kohti Soko Hotel Vaakunaa Helsingin ytimessä. Portieeri polvilleen ja saunallinen kattohuoneisto käyttöön. Saunan ja muiden menevien puitteiden päälle Suomen oloissa hulppeahkoon huoneeseen kuului myös pienen pallokentän kokoinen terassiparveke, josta oli hyvä heilutella kadunmiehille illantoivotuksia. Hillityn chillaamisen ja saunomisen ohella on mukava katsella, kuinka huonepalvelu kiikuttaa jatkuvasti lisää limonaadia paikanpäälle. Jos pieniä puutteita etsitään, niin onhan huoneeseen kuuluva minibaari auttamattoman vaatimaton niin vetoisuudeltaan kuin varustelultaan. Asia on vakava, joten puhelu liittoon. Puvut päälle pojat ja matkaan!

Vapaamielisempiä mormonisaarnaajia maistelemassa maailman makuja

Lyhyen siirtymän jälkeen yhytämmekin itsemme Helsingin seurapiirikerman seasta Tigerin pöydästä istumasta. Täältä ei jano pääsisi yllättämään ja murheet minibaarin pienuudesta oli kerralla kuitattu. Pöytä notkuu A-tarvikkeista ja pukuköörin hymykin levenee sitä mukaan, mitä uutta kannetaan paikalle. Hurjimpien mormonikopioiden pistellessä jalalla koreasti tanssilattialla jututtavat muut sivistyneesti pöytäseuraan pyrkiviä neitokaisia. Myös valeasutaktiikka tuottaa hedelmää ja illan mittaan ehtii kerätä useammankin ihmettelyn siitä, mitä harras uskonmies tekee tällaisessa paikassa lasi kourassa. Mutta kai sitä saa saarnamieskin välillä vapaalle heittää? Pyhä kirja narikkaan ja parketille! Onneksi paikanpäällä on myös sopimatonta kuvata, joten hurjimmat koreografiat jäävät elämään vain hetkeen kanssaihmisten mielikuvissa. Tällä kertaa oli hivenen enemmän pinkkaa päällä!

 

Sokos Hotel Vaakuna

http://www.sokoshotels.fi/hotellit/helsinki/vaakuna/

Tiger

http://www.thetiger.fi